En annorlunda och vegan variant på den krämiga Alfredosåsen får du när du använder dig av blomkål och bjäst. Som vanligt smaka dig fram med kryddningen och tillsätt det som faller dig i smaken. Enkelt och gott!

You get a different and vegan twist on the creamy Alfredo sauce when you use cauliflower and nutritional yeast. As usual taste your way with seasoning and add it to your taste. Simple and delicious!



Cauliflower Alfredo Sauce

coconut oil
1 tbsp red onion, chopped
1 garlic clove, crushed
2.5 dl chopped cauliflower
0,6-1 dl vegetable stock or unsweetened almond milk or both
2 tsp nutritional yeast
0.5-1 tsp fresh squeezed lemon juice
1/4 tsp sea salt 
splash of soy sauce, optional

Fry the onion and garlic in coconut oil in a pan. Add the cauliflower and veg. stock and let simmer until the cauliflower is soft. With a hand blender or food processor mix the cauliflower until smooth and add the rest of the ingredients. Season to taste. Serve with pasta or zucchini noodles. 



Blomkål Alfredosås

kokosolja
1 msk rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2,5 dl hackad blomkål
0,6-1 dl grönsaksbuljong eller osötad mandelmjölk eller båda
2 tsk bjäst
0,5-1 tsk färskpressad citronsaft
1/4 tsk havssalt
stänk av sojasås, valfritt

Fräs lök och vitlök i kokosolja i en kastrull. Tillsätt blomkål och grönsaksbuljong och låt sjuda tills blomkålen är mjuk. Med en stavmixer eller matberedare blanda blomkålen tills den är slät och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda efter smak. Servera med pasta eller zucchini-nudlar.