Man kan ersätta ägg med aquafaba och det har jag gjort i detta recept. De här muffinsen blir kladdiga och så goda med djup smak av choklad. Om de får stå i kylen över natten får de är fudgeliknande konsistens, mmm :) Jag serverade mina med blåbärsglass gjord också på aquafaba.

You can replace eggs with aquafaba and I have done that in this recipe. These muffins will be sticky and so good with a deep flavor of chocolate. If you let them sit in the fridge overnight, they get a more fudge like consistency, mmm :) I served mine with blueberry ice cream also made with aquafaba.



Aquafaba Fudgy Chocolate Muffins
4 pcs

2 tbsp coconut oil, melted
4 tbsp sukrin gold or brown sugar
2 tbsp fiber syrup
4 tbsp aquafaba (liquid from a can of cannellini beans)
1 tsp instant coffee
3/4 dl spelt flour or gluten-free flour
2 tbsp almond flour
2 tbsp cocoa powder

Mix oil, sugar and fiber syrup in a bowl. Whisk the aquabafa for 30 seconds until fluffy and add it to the oil mixture. Add the rest of the ingredients and stir to combine. Divide the batter into four small silicon molds and bake in 175 C degrees for about 10-12 minutes. 

Aquafaba Fudge Chokladmuffins
4 st

2 msk kokosolja, smält
4 msk Sukrin gold eller farinsocker
2 msk fibersirap
4 msk aquafaba (vätska från en burk cannellini bönor)
1 tsk snabbkaffe
3/4 dl spaltmjöl eller glutenfritt mjöl
2 msk mandelmjöl
2 msk kakaopulver 

Blanda olja, socker och fibersirap i en skål. Vispa aquabafa 30 sekunder tills fluffigt och tillsätt den i oljeblandningen. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills slät. Dela upp smeten i fyra små silikonformar och grädda i 175 C grader i ca 10-12 minuter.