En saftig kaka med smak av kardemumma och citron. Kardemumma är en smak jag tycker mycket om och den passar mycket väl ihop med citron. Kakorna är gluten- och sockerfria. 

Och så var det fredag igen, vart far de här veckorna? Men skönt med helg i alla fall. Vad har du för planer i helgen? Det ser ut att bli regnigt i Amsterdam, men förhoppningsvis regnar det inte heal tiden så vi kan ta oss ut på stan en sväng. Jag önskar er alla en skön och god helg!

A moist cake flavored with cardamom and lemon. Cardamom is a taste I like a lot and it goes very well with lemon. The cakes are gluten-free and sugar free.

And so it's Friday again, these weeks go by so fast. What are your plans for the weekend? It looks like it's going to be rainy in Amsterdam. I wish you all a pleasant and good weekend!



Citronkaka
2 st

1 ägg
0,5 dl sukrin
50 g kvarg
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
3/4 tsk kardemumma
nypa vaniljpulver
saft och skal av en halv citron

Blanda ihop ägg och socker. Tillsätt resterande ingredienser och blanda. Häll smeten i två silikonformar (7cm i diameter) och grädda kakorna i 175 C graders ugn i ca 20-22 minuter. Låt svalna. 


Lemon Cake
2 pcs

1 egg
0.5 dl sukrin
50 g quark
1 dl almond flour
1 tbsp fiberhusk
2 tbsp coconut oil
1 tsp baking powder
3/4 tsp cardamom
pinch of vanilla powder
juice and peel of half a lemon

Mix together the egg and sugar. Add the remaining ingredients and mix. Pour batter into two silicone molds (7cm in diameter) and bake the cakes in 175 C degree oven for about 20-22 minutes. Let cool.