Thursday, April 30, 2015

Babyshower Cake

Jag fick en beställning på en tårta till en babyshower. Önskemålet var en enkel tårta med texten baby och fotspår. Jag bakade ett vaniljbotten och fyllde den med mangomousse och mangobitar. För dekorationerna använde jag smörkräm och marshmallowfondant. 

I received an order for a cake for a baby shower. The wish was a simple cake with the text baby and footprints. I baked a vanilla cake base and filled it with mango mousse and mango pieces. For the decorations I used buttercream and marshmallow fondant.



Wednesday, April 29, 2015

Bean Enchiladas

En proteinrik maträtt med hetta från chili. En riktig "comfort food". I morgon firas valborg. Vad har du för planer? Är vädret där du bor så varmt att man kan ha picknick ute? I Singapore är vädret varmt kan jag berätta, det har de senaste veckorna varit otroligt varmt med uppfriskande regnskurar på eftermiddagen. Picknick är populärt här och på helgerna ser man stora grupper av människor äta i parker. Men man får räkna med lite svettdroppar i pannan :)

A high protein dish with heat from the chili. A real "comfort food". Tomorrow May Day is celebrated. What are your plans? Is the weather where you live so warm that you can have a picnic? In Singapore, the weather is warm, I can tell, it has in recent weeks been incredibly warm with refreshing rain showers in the afternoon. Picnics are popular here, and on weekends you see big groups of people eating in the parks. 



Bean Enchiladas

0.5 tbsp oil
1 red onion, chopped
0.5 tsp ground cumin
pinch of chili
1 can of diced tomatoes
3 dl kidney beans
2 dl mixed vegetables, I used peas, carrot and corn
1 dl red lentils
salt, to taste

tortillas
grated cheese

Heat the oil in a saucepan. Fry the onion for a couple of minutes until soft. Sprinkle in the chili powder and cumin and cook for 1 minute more. Pour in the tomatoes, beans, vegetables and lentils and bring to the boil. Let simmer for 15-20 mins, stirring occasionally. Remove from the heat and season to taste.

Spread a spoonful of the bean chili over a ovenproof dish. Fill each tortilla with a few tbsp of chili mixture and roll up to seal. Place them into the ovenproof dish. Spoon the remaining chili on top. Sprinkle on grated cheese and cook in 200 C degree oven for 15 minutes.


Bön Enchiladas

0,5 msk olja
1 rödlök, hackad
0,5 tsk malen spiskummin
nypa chili
1 burk tärnade tomater
3 dl kidneybönor
2 dl blandade grönsaker, jag använde ärter, morot och majs
1 dl röda linser
salt, efter smak

tortillas
riven ost

Hetta upp oljan i en kastrull. Stek löken i ett par minuter tills den är mjuk. Strö i chilipulver och spiskummin och stek i ytterligare 1 minut. Häll i tomater, bönor, grönsaker och linser och koka upp. Låt sjuda i 15-20 minuter, rör om då och då. Ta bort från värmen och krydda efter smak.

Häll lite av bönchilin i botten av en ugnsfast form. Fyll varje tortilla med några msk av chiliblandningen och rulla ihop. Placera dem i ugnsformen. Häll på resterande bönchili. Strö på riven ost och tillaga i 200 C graders ugn i 15 minuter.

Tuesday, April 28, 2015

Salted Caramel and Chocolate Pies

En farligt god paj med kolasås och choklad. Pajen blir knaprig i kanterna och mjuk och len av fyllningen. Och dessutom är den enkel att baka bara man har kolasåsen klar. Så jag rekommenderar att du börjar med att laga kolasåsen för den håller bra i kylskåpet i ca två veckor. Njut av pajen med en god glass och te / kaffe. 

OMG, this is a yummylicious pie with caramel sauce and chocolate. The pie has crispy edges and soft and smooth of the filling. And it is easy to bake once you have the caramel sauce ready. So I recommend you to first make the caramel sauce for it keeps well in the refrigerator for about two weeks. Enjoy the pie with a delicious ice cream and tea / coffee.

 

Salted Caramel and Chocolate Pies
4 pcs

2 dl gluten-free flour
2 dl gluten-free oats
1 dl coconut sugar
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
100 g vegan butter or butter, softened
1 dl dark chocolate chips
3/4 dl salted caramel sauce*

Combine flour, oats, coconut sugar, baking powder, salt and softened butter in a bowl until crumbly. Press 3/4 of the crumb mixture in four pie pans (12 cm). Bake for 5-7 minutes. Remove from the oven and sprinkle the chocolate chips and drizzle the caramel sauce over the crusts. Top with the remaining crumb mixture. Bake for an additional 15 minutes or until the crust starts to brown. Allow to cool until the caramel filling is set.

Salt kola- och chokladpaj
4 st

2 dl glutenfritt mjöl
2 dl glutenfri havregryn
1 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
100 g vegan smör eller smör, mjukt
1 dl mörka chokladchips
3/4 dl saltad kolasås*

Kombinera mjöl, havregryn, kokossocker, bakpulver, salt och mjukt smör i en skål tills smuligt. Tryck 3/4 av smulblandningen i fyra pajformar (12 cm). Grädda i 5-7 minuter. Ta ut ur ugnen och strö på chokladchips och ringla kolasås över pajbotten. Toppa med resterande smulblandning. Grädda i ytterligare 15 minuter. Låt pajerna svalna tills kolafyllningen har stelnat.



Salted Caramel Sauce with coconut sugar*

2.5 dl coconut sugar
1 tsp water
90 g vegan butter or butter
120 ml coconut cream or heavy cream
3/4 tsp salt

Heat the sugar and water in a saucepan over medium heat, stirring constantly with a wooden spoon until the sugar has melted. Be careful not to burn the sugar.
Once the sugar is melted add the butter and stir until it is completely melted.
Slowly pour in the cream while stirring. Allow the mixture to boil for 1 minute. Remove from the heat and stir in the salt. Allow to cool. Store the caramel for up to 2 weeks in the refrigerator. Reheat before serving.

Saltad Kolasås med kokossocker*

2,5 dl kokossocker
1 tsk vatten
90 g vegan smör eller smör
120 ml kokosgrädde eller grädde
3/4 tsk salt

Värm socker och vatten i en kastrull på medelvärme under ständig omrörning med en träslev tills sockret har smält. Var noga med att inte bränna sockret.
När sockret är smält tillsätt smöret och rör om tills det är fullständigt smält.
Häll långsamt i grädden under omrörning. Låt blandningen koka i en minut. Ta bort från värmen och rör i saltet. Låt svalna. Förvara såsen i upp till 2 veckor i kylskåpet. Värm såsen innan servering.

Monday, April 27, 2015

Mermaid Cake / Sjöjungfrutårta

Jag hade äran att baka en tårta till en söt 6-åring. Önskemålet var en sjöjungfrutårta. Jag använde detta recept till tårtbotten och tårtan är fylld med chokladmousse och hallonmousse. Dekorationerna är gjorda av marshmallowfondant. Tårtan blev godkänd av födelsedagsbarnet :) 

I had the honor to bake a cake for a sweet 6 year old. Her wish was a mermaid cake. I used this recipe for the cake base and the cake is filled with chocolate mousse and raspberry mousse. The decorations are made of marshmallow fondant. The cake was approved by the birthday girl :)



Chocolate Mousse

150 g chocolate
2 dl cream
100 g cream cheese

Melt the chocolate and cream over low hea until the chocolate has melted. Let cool sligthly and put in the fridge for several hours or overnight. Add the cream cheese to the chocolate mixture and whip up.


Chokladmousse

150 g choklad
2 dl grädde
100 g färskost

Smält choklad och grädde på svag värme tills chokladen har smält. Låt svalna något och ställ i kylen i flera timmar eller över natten. Vispa upp tillsammans med färskost.


Raspberry Mousse

2 dl cream
1 dl milk
1 tsp agar agar powder
0.5 tsp vanilla extract
5 dl raspberries, fresh or frozen (2 cups)
3/4 dl agave or other sweetener (1/3 cup)

In a saucepan, bring cream, milk, agar agar and vanilla to a boil. Whisk continuously for several minutes. Remove the cream mixture from the heat. Place raspberries, agave and cream mixture in a blender and mix until smooth. Pour the mixture into a bowl and place into the fridge. Allow 4-6 hours to cool and set.

Hallonmousse

2 dl grädde
1 dl mjölk
1 tsk agar agar pulver
0,5 tsk vaniljextrakt
5 dl hallon, färska eller frysta
3/4 dl agave eller annat sötningsmedel

Häll grädde, mjölk, agar agar och vanilj i en kastrull och koka upp. Vispa kontinuerligt under flera minuter. Avlägsna gräddblandningen från värmen. Lägg hallon, agave och gräddblandningen i en mixer och mixa tills slät. Häll blandningen i en skål och ställ i kylen för ca 4-6 timmar för att svalna och stelna.

Sunday, April 26, 2015

Banana Raspberry Crumble

Om du snabbt behöver få något gott att duka fram är denna smulpaj ett tips. Den är en nyttigare variant av smulpaj, men det påverkar inte smaken. Mycket god och servera gärna vaniljsås, vaniljglass eller vispad kokosmjölk till.

If you need to quickly get something yummy to serve your guests, then this crumble is a tip. It is a healthier version of crumble pie, but it does not affect the taste. Very good and yummy to serve with custard, vanilla ice cream or whipped coconut milk.


Banana Raspberry Crumble

1 large banana, sliced
1 handful of raspberries
3/4 dl oats
3/4 dl almond flour
0.5 tbsp coconut oil
1 tbsp agave or other sweetener
1.5 tsp cinnamon

Put the banana slices and raspberries in a baking dish and sprinkle on 0.5 tsp cinnamon. Stir together oats, almond flour, coconut oil, agave and the rest of the cinnamon. Top the bananas and raspberries with the mixture. Bake at 175 C degrees for 15 minutes.


Banan-Hallonsmulpaj

1 stor banan, skivad
3/4 dl havregryn
1 handfull hallon
3/4 dl mandelmjöl
0,5 msk kokosolja
1 msk agave eller annat sötningsmedel
1,5 tsk kanel

Lägg bananskivorna och hallonen i en ugnsform och strö över 0,5 tsk kanel. Rör ihop havregryn, mandelmjöl, kokosolja, agave och resten av kanelen. Toppa bananskivorna och hallonen med blandningen. Baka i 175 C grader i 15 minuter.

Saturday, April 25, 2015

Kale Protein Smoothie

En mättande och proteinrik smoothie smakar gott efter ett svettigt träningspass. Men du kan även dricka denna som en del av din lunch eller varför inte som ett mellanmål. Grönkålen kan bytas ut till spenat och använd det proteinpulver du har. Jag föredrar proteinpulver med vaniljsmak. 

A hearty and protein rich smoothie tastes good after a sweaty workout. But you can also drink this as part of your lunch or even as a snack. You can use spinach instead of kale and use the protein powder you have. I prefer protein powder with vanilla flavor.


Kale Protein Smoothie

3 dl wated, cold
3 dl frozen berries / fruit
1 handful of kale
2 scoops of protein powder
1 tbsp ground flaxseed
1 tbsp walnuts

Mix all the ingredients in a blender until smooth. Pour into a glass and enjoy!


Grönkål Proteinsmoothie

3 dl vatten, kallt
3 dl frysta bär / frukt
1 handfull grönkål
2 skopor proteinpulver
1 msk malda linfrön
1 msk valnötter

Blanda alla ingredienser i en mixer tills slät. Häll i ett glas och njut!

Friday, April 24, 2015

Lentil Soup with Almond "Meatballs"

Linsoppa är något jag gärna lagar för det är så förbaskat gott :) Enkel är det också. För att göra den mera mättande kan du tillsätta mandelköttbullor

Lentil soup is something I gladly make because it's so damn good :) And very easy to make. If you want it more filling, you can add almond meatballs.


Lentil Soup with Almond "Meatballs"
2 portions

1 tbsp coconut oil
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
2 dl red lentils (3/4 cup + 1 tbsp)
4-5 dl water (1 cup)
2 dl coconut milk (3/4 cup + 1 tbsp)
2 tbsp tomato paste
red curry paste to taste
salt
curry

Peel and chop the onion and garlic. Heat a pan and add oil, onion and garlic. Stir-fry for a minute. Add the rest of the ingredients and let simmer for 20 minutes. Add more water if the soup is too thick for your liking.


Linssoppa med Mandelköttbullor
2 portioner

1 msk kokosolja
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
2 dl röda linser
4-5 dl vatten
2 dl kokosmjölk
2 msk tomatpuré
röd currypasta efter smak
salt
curry

Skala och hacka lök och vitlök. Värm en kastrull och tillsätt olja, lök och vitlök. Stek i en minut. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda i 20 minuter. Tillsätt mer vatten för en tunnare soppa.

Thursday, April 23, 2015

Greens Plus Organics Superfood Powder

Vanligen startar jag dagen med ett pulver från Greens Plus Organics. Wild Berry är min favorit och det är en ekologisk blandning av råa gröna livsmedel, superfrukter, grönsaker och probiotiska kulturer. Greens Plus Organic Superfood Wild Berry är vegan, soja-, gluten- och mejerifri. Jag blandar en skopa i kallt vatten, men man kan lika gärna använda pulvret i t.ex. smoothies. En nyttig och energigivande start på dagen!

Jag beställer mitt pulver från iHerb.com. Du kan använda min kod BZN726 för att få 5-10 % rabatt på första beställningen. 

Usually I start the day with a powder from Greens Plus Organics. Wild Berry is my favorite flavor and it is an organic blend of raw green foods, superfruits, sea vegetables and probiotic cultures. Greens Plus Organic Superfood Wild Berry is vegan, soy, gluten and dairy-free. I mix one scoop with cold water, but you can as well use the powder in eg. smoothies. A nutritious and energizing start to the day!

I order my powder from iHerb.com. You can use my code BZN726 to save 5-10% on your first order. 




Amazon Chocolate and Wild Berry

Wednesday, April 22, 2015

Chocolate Raisin Energy Bites

Som oftast har jag energibollar i kylskåpet. De är bra att ha till hands när man behöver få en energikick snabbt. 

Usually I have energy balls in the fridge. They are great to have on hand when you need an energy boost quickly.



Choklad-Russin-Energibitar
7 st

1,5 dl russin
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
2 tsk carobpulver eller kakaopulver
1,5 tsk kokosolja eller vatten

rulla i mörka chokladbitar

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Forma blandningen till bollar och rulla i choklad. Förvara i kylen.


Chocolate Raisin Energy Bites
7 pcs

1.5 dl raisins (2/3 cup)
0.5 dl almond flour (1/4 cup)
0.5 dl rolled oats (1/4 cup)
2 tsp carob powder or cocoa powder
1.5 tsp coconut oil or water

roll in dark chocolate chips

Mix all the ingredients in a food processor. Shape the mixture into balls and roll in chocolate. Store in the fridge.

Tuesday, April 21, 2015

Blueberry Porridge

Gröt äter jag ibland till frukost. Jag tycker om att blanda i chiafrön och olika superfoodpulver för att göra gröten mera mättande och näringsrikare. I denna gröt använder jag blåbärspulver som är gjort på blåbär ur Finlands skogar. 

I eat sometimes porridge for breakfast. I like to mix in chia seeds and various superfood powders to make the porridge more filling and more nutritious. In this porridge I use blueberry powder that is made from blueberries from the Finnish forests.


Blåbärsgröt

2 dl vatten
1 dl rågflingor
1 tsk chiafrön
1 tsk blåbärspulver
blåbär
salt

Koka upp 2 dl vatten och blanda i havregrynen. Koka några minuter och tillsätt sedan chiafrön, blåbärspulver och blåbär. Koka ytterligare några minuter. Blanda i mera vatten om det behövs. Salta efter smak. 


Blueberry Porridge

2 dl water
1 dl rolled oats
1 tsp chia seeds
1 tsp blueberry powder
blueberries
salt

Boil 2 dl of water and mix in the oats. Boil for a few minutes, then add the chia, blueberry powder and blueberries. Boil for a few more minutes. Add more water if necessary. Salt to taste.

Monday, April 20, 2015

Warm Sandwiches

Varma smörgåsar är barndomsminne för mig. De är väldigt enkla att laga och blir mycket goda. Jag hade gjort mandelköttbullor och hade överbliven tofu, så jag använde dem som fyllning i smörgåsarna. Servera smörgåsarna med en god sallad eller med soppa. 

Warm sandwiches are childhood memory for me. They are very easy to make and are very good. I had made almond meatballs and had leftover tofu, so I used them as a filling for sandwiches. Serve the sandwiches with a good salad or soup.


Varma Smörgåsar

rågbröd
tomatpuré
mandelköttbullor eller tärnad tofu
tomatskivor
riven ost
oregano

Bred tomatpuré på brödskivorna och toppa med köttbullor/tofu och tomatskivor. Strö på riven ost. Grädda i 200 C grader i ca 10-15 minuter. Strö på oregano.


Warm Sandwiches

rye bread
tomato paste
almond meatballs or diced tofu
tomato slices
grated cheese
oregano

Spread tomato paste on the bread slices and top with meatballs / tofu and tomato slices. Sprinkle on grated cheese. Bake at 200 C degrees for about 10-15 minutes. Sprinkle on oregano.

Sunday, April 19, 2015

Peanut Butter Oatmeal Cookies

Jag bakar inte så ofta kex, men när jag väl gör det får de gärna innehålla choklad. Jag använde kokosolja med smak av kokos, men man kan använda smakfri också. De här är enkla att baka och jag förvarar mina i kylskåp, för att hålla dem knapriga. I Singapore är luftfuktigheten hög att allt förlorar lätt sin knaprighet.

I don't often bake cookies, but once I do, I want them to contain chocolate. I used coconut oil with coconut flavor, but you can use tasteless too. These are simple to bake and I store mine in the refrigerator to keep them crisp. In Singapore, the air humidity is high that everything easily loses its crispness.


Peanut Butter Oatmeal Cookies
6 cookies

2 tbsp coconut oil
2 tbsp peanut butter
1 tbsp almond milk
3 tbsp coconut sugar
0.5 tsp vanilla
1 dl gluten-free oats
3/4 dl gluten-free flour
1 tsp flaxseed flour
1 tsp baobab powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
chocolate chips, to taste

Mix coconut oil, peanut butter, almond milk, coconut sugar and vanilla in a bowl. Add the remaining ingredients and stir until everything is combined. Roll the mixture into balls and put on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake at 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool.


Jordnötssmör-Havrekex
6 st

2 msk kokosolja
2 msk jordnötssmör
1 msk mandelmjölk
3 msk kokossocker
0,5 tsk vanilj
1 dl havregryn, glutenfri
3/4 dl glutenfritt mjöl
1 tsk linfrömjöl
1 tsk baobabpulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
chokladchips, efter smak

Blanda kokosolja, jordnötssmör, mandelmjölk, kokossocker och vanilj i en skål. Tillsätt övriga ingredienser och rör om tills allt är kombinerat. Rulla blandningen till bollar och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till dem något. Baka i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Saturday, April 18, 2015

Gluten-Free Waffles with Baobab

Mmm, våfflor till frukost är ingen dålig start på dagen! Kanske något till helgens frukost, då det kanske finns lite extra tid att lyxa till den. Jag gjorde våfflor på bl.a. banan, glutenfritt mjöl och baobabpulver. Baobab är rik på c-vitamin, fibrer och antioxidanter. Den har en citrussmak med hint av vanilj och kola. 

Mmm, waffles for breakfast is not a bad start to the day! Maybe something for the weekend breakfast, when there might be some extra time to treat yourself. I made waffles, using banana, gluten-free flour and baobab powder. Baobab is rich in vitamin C, fibre and antioxidants. It has a citrus flavor with hints of vanilla and caramel.


Gluten-Free Waffles with Baobab
about 5 small

1 banana
2 dl water (3/4 cup + 1 tbsp)
1.5 dl oat flour, gf (2/3 cup)
1 dl gluten-free flour (½ cup)
0.5 tbsp coconut sugar
2 tsp baobab powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt

coconut oil for the waffle iron

Mix all the ingredients in a food processor. Heat a waffle iron and brush with coconut oil. Pour batter onto hot waffle iron. Cook until golden brown. Serve with whipped coconut milk and berries.


Glutenfria Våfflor med Baobab
ca 5 små

1 banan
2 dl vatten
1,5 dl havremjöl, gf
1 dl glutenfritt mjöl
0,5 msk kokossocker
2 tsk baobabpulver
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt

kokosolja för våffeljärnet

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Värm ett våffeljärn och pensla med kokosolja. Häll smeten på det heta våffeljärnet. Grädda tills de är gyllenbruna. Servera med t.ex vispad kokosmjölk och bär.

Friday, April 17, 2015

Zucchini Lasagna

Om jag har överbliven tomatsås brukar jag laga lasagne. Den här gången använde jag som ostsås en blandning av ricotta, parmesan, vitlök, basilika och salt. Ricotta mixad med ugnsrostad paprika är också gott, men det hade jag inte denna gång. Du kan välja att använda endast zucchini som lasagneplattor eller så använder man både tunt skivad zucchini och lasagneplattor. Jag häller först tomatsås i botten på en ugnsfast form och toppar med lasagneplattor/zucchini och ricottasås. Detta gör jag några varv och till sist toppar jag allt med riven ost. Jag gräddar lasagnen i 200 C grader ca 30 minuter. 

If I have leftover tomato sauce I usually make lasagna. This time I used for my cheese sauce a mixture of ricotta, Parmesan, garlic, basil and salt. Ricotta mixed with roasted peppers are also good, but I did not have that this time. You can choose to use only zucchini as lasagna sheets or you can use both thinly sliced zucchini and lasagna sheets. I pour first tomato sauce in the bottom of an ovenproof dish and top with lasagne sheets / zucchini and ricotta sauce. I do this a few times and finally I top it all with grated cheese. I bake the lasagna in 200 C degrees for about 30 minutes.


Thursday, April 16, 2015

Dessert in a Glass

Senast jag bakade födelsedagstårtor fick jag över lite tårtbotten och mousse. Då är det ypperligt att fylla ingredienserna i ett glas och toppa med frukt eller bär. Enkelt och gott!

The last time I baked birthday cakes I got left-overs of the cake base and mousse. Use the ingredients to fill a glass and top with fruit or berries. Voila! You have a simple and delicious dessert!


Wednesday, April 15, 2015

Vegan and Gluten-Free Banana Bread

Banankaka är bra att baka då man har bananer som har blivit så bruna att ingen vill äta dem. Egentligen äter jag inte så ofta banan bara så där, eller om jag gör det skall bananen helst vara lite omogen, då har den ett tuggmotstånd som jag gillar. Men banan i bakverk, smoothies, glass och i maträtter är jättegott. 

Banana bread is great to bake when you have bananas that have become so brown that no one wants to eat them. Actually I do not eat bananas very often just like that, or if I do, I want them to be a little unripe. But to add banana in baked goodies, smoothies, ice cream and savoury dishes is delicious.


Vegan and Gluten-Free Banana Bread

4 bananas, mashed
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
1 dl coconut oil (1/2 cup)
3 tbsp soy yogurt
3 dl gluten-free flour * (1 1/4 cup)
2 tsp cinnamon
1.5 tsp baking powder
1 tsp vanilla

Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the bananas, coconut sugar, oil and yogurt. Then add the flour, cinnamon, baking powder and vanilla and stir until smooth. Pour the batter into a loaf pan lined with parchment paper. Bake for 30 minutes or till a toothpick inserted in the bread comes out clean.

*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum


Vegan och Glutenfri Banankaka

4 bananer, mosade
1 dl  kokossocker
1 dl kokosnötolja
3 msk sojayoghurt
3 dl glutenfritt mjöl *
2 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vanilj

Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop bananer, kokossocker, olja och yoghurt. Tillsätt sedan mjöl, kanel, bakpulver och vanilj och rör om tills slät. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30 minuter eller tills en tandpetare som införs i brödet kommer ut ren.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi

Tuesday, April 14, 2015

Chocolate Peanut Butter Molten Lava Cake

OMG! En chokladfondant med jordnötssmör som rinner ut när man tar första biten. Den är nyttigare än originalet. Dessutom smakar den som vanlig fondant, så ingen kommer ana att detta är en hälsosam version. Du bara måste testa!

OMG! A chocolate fondant with peanut butter flowing out when taking the first bite. It's healthier than the original. In addition, it tastes like regular molten lava cake, so no one will suspect that this is a healthier version. You must try it!


Chocolate Peanut Butter Molten Lava Cake
1 pc

0.5 dl gluten-free flour (1/4 cup)
2.5 tbsp coconut sugar
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
3 tbsp almond milk
1.5 tbsp coconut oil
2 tsp peanut butter

In a bowl mix together flour, coconut sugar, cocoa powder, baking powder and salt. Add milk and oil and stir until smooth. Pour half of the batter into a silicon mold and top with peanut butter. Top with remaining batter, covering the peanut butter. Bake at 175 C degrees for about 10 minutes, until the center is still a little wobbly. Remove from the oven and let cool for a few minutes before serving.


Choklad-Jordnötssmörfondant
1 st

0,5 dl glutenfritt mjöl
2,5 msk kokossocker
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
3 msk mandelmjölk
1,5 msk kokosolja
2 tsk jordnötssmör

I en skål blanda samman mjöl, kokossocker, kakaopulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk och olja och rör om tills slät. Häll hälften av smeten i en silikonform och toppa med jordnötssmör. Tillsätt resten av smeten, så att jordnötssmöret täcks. Grädda i 175 C grader i ca 10 minuter, tills mitten är fortfarande lite lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter innan servering.