Tuesday, March 31, 2015

Banana-Chocolate Ice Cream

En fräsch, nyttig och god glass som passar till frukost, mellanmål och t.o.m. dessert. När man använder frysta bananer får man en mycket krämig och delikat glass. 

A fresh, healthy and yummy ice cream suitable for breakfast, snack and even dessert. When using frozen bananas you get a very creamy and delicious ice cream.


Banana-Chocolate Ice Cream

2 bananas, chopped and frozen
1 tbsp chocolate powder
almond milk

Mix everything in a blender or with a hand blender. Pour into a bowl and top with peanut butter. 



Banan-Chokladglass

2 bananer, skivade och frysta
1 msk chokladpulver
mandelmjölk

Blanda allt i en mixer eller med en stavmixer. Häll i en skål och toppa med jordnötssmör.

Monday, March 30, 2015

Bean-Lentil Sauce

Har du ont om tid, men ändå vill göra mat, då är den här såsen för dig. Enkelt, snabbt och gott. Vad mer behöver man :) Jag använde såsen som fyllning till fullkornspita

Are you short on time but still want to make your own food, then this sauce is for you. Simple, quick and delicious. What else do you need :) I used the sauce as filling for whole wheat pita.



Bean-Lentil Sauce

1 tbsp oil
1 red onion, chopped
1 clove garlic, chopped
1 carrot, grated
1 can diced tomatoes
1 dl red lentils
2 dl kidney beans
salt
sambal oelek

Fry the onion, garlic and carrot in oil in a saucepan over medium heat. Add the tomatoes and lentils, let simmer for 10 minutes. Add the beans and spices and let simmer for another 5-10 minutes. Serve with rice or pita.



Linssås med bönor

1 msk olja
1 röd lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 morot, riven
1 burk tärnade tomater
1 dl röda linser
2 dl kidneybönor
salt
sambal oelek

Stek lök, vitlök och morot i olja i en kastrull på medelvärme. Lägg i tomater och linser, låt sjuda 10 minuter. Tillsätt bönor och kryddor och låt sjuda ytterligare 5-10 minuter. Servera med ris eller pita.

Sunday, March 29, 2015

Chia Superfood Oatmeal

Havregrynsgröt med chia och superfoodpulver. Svärmor skickade en påse med superfoodpulver till oss och den kan användas i bl.a. smoothies, på yoghurt och som här i gröt. Mycket gott och mättande!

Oatmeal with chia and superfood powder. My mother in law sent a bag of superfood powder to us and it can be used in eg. smoothies, yogurt, or as here in oatmeal. Very tasty and filling!


Chia Superfood Gröt

2-2,5 dl vatten
1 dl havregryn
1 tsk chiafrön
1 tsk superfood-pulver (nässlor, rönnbär, hampafrön, ringblomma)
salt

Koka upp 2 dl vatten och blanda i havregrynen. Koka några minuter och tillsätt sedan chiafrön. Koka ytterligare några minuter. Blanda i mera vatten om det behövs. Blanda sedan i superfood-pulver och salt. 


Chia Superfood Oatmeal

2-2.5 dl water
1 dl rolled oats
1 chia seeds
1 tsp superfood powder (nettle, rowan berries, hemp seeds, marigold)
salt

Bring to boil 2 dl water and mix in the oats. Boil for a few minutes, then add the chia seeds. Boil for a few more minutes. Mix in more water if necessary. Stir in superfood powder and salt.

Saturday, March 28, 2015

Whole Wheat Sunflower Seed Rolls

Du vet doften av nybakat bröd, ahh och att ta den första tuggan av ett ännu varmt bröd är något av det bästa. De här semlorna blir väldigt fluffiga och goda och de är även följande dag som färska. Av detta recept blir det ca 20 st, men vill man större bröd så då ger receptet 10-15 st. 

You know the smell of freshly baked bread, oh, and to take the first bite of a still warm bread is so yummy! These rolls get very fluffy and good and they are the following day still soft and fresh. For this recipe, you will get about 20 pc, but if you want bigger rolls, you can make 10-15 pcs.



Fullkorns-Solrosfrösemlor
ca 20 st

5 dl valfri mjölk
1 påse torrjäst (11g)
5 dl havregryn
0.5 dl sirap
ca. 6-7 dl mjöl (fullkorn)
1 dl solrosfrön
0.5 dl olja
1,5 tsk salt

Värm mjölken till 42 C. Häll i torrjästen, havregrynen och hälften av sirapen. Låt stå 15 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser och knåda till en slät deg.

Forma degen till semlor och låt jäsa övertäckta i 40 minuter. Pensla med vatten och toppa med solrosfrön. Grädda i 200 C 10-12 min.



Whole Wheat Sunflower Seed Rolls
about 20 pc

5 dl milk of your choice
1 packet of dry yeast (11g)
5 dl oatmeal, gf
0.5 dl syrup
about 6-7 dl flour (whole wheat)
1 dl sunflower seeds
0.5 dl oil
1.5 tsp salt

Warm the milk to 42 C. Add dry yeast, oats and half of the syrup. Let stand for 15 minutes. Then mix in the remaining ingredients and knead to a smooth dough.

Shape the dough into buns and let rise covered for 40 minutes. Brush with water and top with sunflower seeds. Bake at 200 C 10-12 minutes.

Friday, March 27, 2015

Vegan & Gluten-Free Carrot Cake / Muffins

Det här är den godaste morotskakan jag bakat. Kakan blir så härligt saftig och samtidigt kompakt, så som jag tycker att en morotskaka skall vara. Senast jag gjorde den gjorde jag en liten kaka och några muffins. Mums!

This is the most delicious carrot cake I've baked. The cake is so wonderfully moist and at the same time dense, as a carrot cake should be. Last time I made it, I made a small cake and some muffins. Yum!



Vegan & Gluten-Free Carrot Cake / Muffins

2 flax eggs (2 tbsp ground flaxmeal and 6 tbsp water)
1,5 dl almond flour
1 dl sorghum flour or other gluten-free flour
1,5 tsp ground cinnamon
1 tsp baking powder
pinch of salt
pinch of ground ginger
3 dl grated carrots
2 dl coconut sugar
4 tbsp coconut oil

Vegan "Cream Cheese" Frosting
75 g vegan cream cheese, Tofutti
30 g vegan margarine
70 g icing sugar
0,5 tsp vanilla extract

Preheat the oven to 175 degrees C. Grease the inside of a baking pan and line with parchment paper. Put flax meal and water in a bowl and let stand for 15 minutes.

In another bowl, stir together the almond flour, sorghum flour, baking powder, cinnamon, salt, and ginger until combined. Grate the carrots and add them to the bowl with the flour.

To the bowl with the flax eggs add the coconut sugar and whisk with a spoon for about 30 seconds. Add oil and mix. Transfer the egg mixture to the bowl with the carrots and flour. Mix until thoroughly combined.

Pour batter into the pan. Bake for about 25 minutes. Let the cake cool completely in the pan.

Put all the ingredients for the frosting in a bowl and mix with a spoon until smooth. Spread on the cake. Store in the fridge.


Vegan & Glutenfri Morotskaka / muffins

2 linfrö-ägg (2 msk malda linfrön och 6 msk vatten)
1,5 dl mandelmjöl
1 dl teffmjöl eller annat glutenfritt mjöl
1,5 tsk mald kanel
1 tsk bakpulver
nypa salt
nypa mald ingefära
3 dl rivna morötter
2 dl kokossocker
4 msk kokosolja

Vegan "Cream Cheese" Frosting
75 g vegan färskost, Tofutti
30 g vegant margarin
70 g florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt

Sätt ugnen på 175 grader C. Smörj insidan av en bakform och klä med bakplåtspapper. Sätt linfrömjöl och vatten i en skål och låt stå i 15 minuter.

I en annan skål, blanda ihop mandelmjöl, teffmjöl, bakpulver, kanel, salt och ingefära. Riv morötterna och lägg dem i skålen med mjölet.

I skålen med linfrö-äggen tillsätt kokossocker och vispa med en sked i ca 30 sekunder. Tillsätt oljan och blanda. Överför äggsmeten till skålen med morötter och mjöl. Blanda tills slät.

Häll smeten i bakformen. Grädda i cirka 25 minuter. Låt kakan svalna helt i formen.

Lägg alla ingredienser till frostingen i en skål och blanda med en sked tills slät. Bred på kakan. Förvara i kylen.

Thursday, March 26, 2015

Chocolate Chip Banana Peanut Butter Muffins

Banan, choklad och jordnötssmör i en och samma muffins - ja, då kan inget går fel :) En oslagbar kombination. 

Igår var jag på tjejmiddag med vårt finlandssvenska gäng här i Singapore. Vi var på en italiensk restaurang, Capricci, och både maten och servicen var bra. 

Banana, chocolate and peanut butter, all in one muffin - well, nothing can go wrong :) An unbeatable combination.

Yesterday I met some Finland-Swedish friends over dinner. We were at an Italian restaurant, Capricci, and both the food and service was good.



Chocolate Chip Banana Peanut Butter Muffins
5 muffins

1 flax-egg (1 tbsp flaxseed flour + 3 tbsp water, let rest for 10 minutes)
1 banana, mashed
2.5 tbsp coconut oil
1 tbsp smooth peanut butter
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
2 dl gluten-free flour mix * (3/4 cup +1 tbsp)
0.5 tsp baking powder
2-3 tbsp chocolate chips

Stir together flax egg, banana, coconut oil and peanut butter. Then add the coconut sugar, flour, baking powder and chocolate chips. Stir until everything is combined. Divide the batter between five muffin cups and bake in 175 C degress for about 12-15 minutes.

*
5 dl brown rice flour (2 cups)
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum


Choklad-Banan-jordnötssmörmuffins
5 muffins

1 linfrö-ägg (1 msk linfrömjöl + 3 msk vatten, låt stå i 10 minuter)
1 banan, mosad
2.5 msk kokosolja
1 msk jordnötssmör
0,5 dl kokossocker
2 dl glutenfri mjölmix *
0,5 tsk bakpulver
2-3 msk chokladbitar

Rör ihop linfrö-ägg, banan, kokosolja och jordnötssmör. Tillsätt sedan kokossocker, mjöl, bakpulver och chokladbitar. Rör tills allt är kombinerat. Fördela smeten mellan fem muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 12-15 minuter.

*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi

Wednesday, March 25, 2015

Breakfast Inspiration!

Idag bjuder jag på lite frukostinspiration. Till mina favoritflingor hör Ezekiel 4:9, de är groddade och väldigt knapriga. Jag tycker om att blanda olika flingor tillsammans med mandelmjölk, jordnötssmör och bär. Vilka är dina favoritflingor eller frukost?

Today, you are getting some breakfast inspiration. My favorite cereals are Ezekiel 4:9, they are sprouted and very crunchy. I like to mix different cereals with almond milk, peanut butter and berries. What is your favorite cereal or breakfast?




Tuesday, March 24, 2015

Banana-Strawberry Protein Cookies

Jag tog inspiration från Susanna när jag bakade dessa kex. De är sockerfria och glutenfria, beroende på vilket proteinpulver och havregryn du använder. Kexen är mjuka i konsistensen och goda om man gillar inte alltför sött. 

I took inspiration from Susanna when I baked these cookies. They are sugar-free and gluten-free, depending on which protein powder and oatmeal you use. The cookies are soft in texture and delicious if you do not like overly sweet things.


Banana-Strawberry Protein Cookies

50 g rolled oats
0.5 scoop of banana-strawberry protein powder
40 g mashed banana (1/3 medium-sized banana)
0.5 tbsp coconut flour
0.5 tsp baking powder
2 tbsp almond milk

Mix all the ingredients in a bowl until smooth. Make three piles of the batter on a baking sheet lined with parchment paper. Flatten the cookies slightly. Bake at 175 C degrees for 10-12 minutes. 



Banan-Jordgubbsprotein Cookies

50 g havregryn
0,5 skopa banan-jordgubbsproteinpulver
40 g mosad banan (1/3 medelstor banan)
0,5 msk kokosmjöl
0,5 tsk bakpulver
2 msk mandelmjölk

Blanda alla ingredienser i en skål tills slät. Gör tre högar av smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta kexen något. Baka i 175 C grader i 10-12 minuter.

Monday, March 23, 2015

Cardamom Buns

Ibland kan jag tycka att det är väldigt gott med enkla, släta bullor. Av denna deg blir det 10 st bullor storlek större. Man kan bra göra dem mindre om man vill. 

Helgen som var gick fort, som vanligt. På lördag färdigställde jag två tårtor med en regnbåge emellan till två 4-åringar. Om du följer mig på instagram har du redan sett en glimt av dem. Jag kommer att blogga om tårtorna senare. Igår, på söndag blev det trappintervaller på morgonen och lite shopping på eftermiddagen. Vi hade ett ordentligt åskväder senare på dagen och det regnade från höger och vänster :) Idag ser det ut att bli soligt. 

Sometimes I think it's very good with simple, smooth buns. This dough gives 10 buns, but you can make them smaller if you wish.

The weekend passed quickly, as usual. On Saturday I finished two cakes with a rainbow between to two 4 year olds. If you follow me on instagram, you have already seen a glimpse of them. I will blog about the cakes later. Yesterday, on Sunday we did stair intervals in the morning and a little shopping in the afternoon. We had thunderstorms later in the afternoon and it rained from the right and left :) Today seems to be sunny.


Cardamom Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp salt
1.5 tsp ground cardamom
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

Mix flour, sugar, salt, cardamom, butter and yeast in a food processor into a crumbly mixture. Add the milk and work together to form a dough. Let the dough rise for 30-60 minutes. Shape the dough into 10 buns and put on a baking sheet lined with parchment paper. Cover with a kitchen towel and let rise for 30 minutes. Brush with egg or water. Bake at 200 C degrees for about 10-15 minutes. 



Släta kardemummabullor

7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk salt
1.5 tsk kardemumma
100 g rumsvarmt smör
1 påse torrjäst (11g)
3 dl mjölk (42°)

Blanda vetemjöl, socker, salt, kardemumma, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa 30-60 minuter. Forma degen till 10 bullor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter. Pensla med ägg eller vatten. Baka i 200 C grader i ca 10-15 minuter.

Sunday, March 22, 2015

Watermelon Pizza

För att lyxa till vattenmelonen lite kan man göra vattenmelonpizza toppad med frukt och bär. Ett tips som säkert går hem hos de minsta i familjen. 

To make your watermelon snack or dessert a little more luxurious, you can make watermelon pizza topped with fruit and berries. One tip that certainly goes home to the smallest in the family.


Watermelon Pizza

watermelon slices
banana slices
blueberries

Cut the watermelon in slices and top with banana and blueberries. 



Vattenmelonpizza

vattenmelon i skivor
bananskivor
blåbär

Skär vattenmelon i skivor och toppa med banan och blåbär.



Saturday, March 21, 2015

Peanut Butter Protein Bites

Jag har gjort nyttigare godis som är proteinrika och väldigt goda. Jag använde jordnötssmör och proteinpulver med smak av choklad, men du kan bra använda t.ex mandelsmör och proteinpulver med smak av vanilj istället. De här är så bra att ha till hands på eftermiddagen när energi behövs fyllas på. 

I have made healthier sweets that are rich in protein and very yummy. I used peanut butter and protein powder with a taste of chocolate, but you can use for example almond butter and protein powder with a taste of vanilla instead. These are so good to have on hand in the afternoon when energy is needed to be replenished.


Peanut Butter Protein Bites
8 pcs

3 tbsp rolled oats (gf)
0.5 scoop protein powder (I used chocolate)
2 tbsp peanut butter
1 tbsp agave

Combine all the ingredients in a bowl and stir until smooth. Shape into balls and store in the fridge.


Jordnötssmör-Proteinbitar
8 st

3 msk havregryn (gf)
0,5 skopa proteinpulver (jag använde choklad)
2 msk jordnötssmör
1 msk agave

Kombinera alla ingredienser i en skål och rör om tills slät. Forma till bollar och förvara i kylen.

Friday, March 20, 2015

Seitan Pies

Jag hade överbliven seitanstek och tomatsås, så jag bestämde att använda dem i dessa pajer. Pajerna blev mycket smakrika och goda. Pajbottnet är glutenfritt, men det är inte seitan. Vill du göra helt glutenfria pajer fyll dem då med något annat gott. 

I had leftover seitan steak and tomato sauce, so I decided to use them in these pies. The pies were very tasty and good. The pie crust is gluten-free, but seitan is not. If you want to make completely gluten-free pies fill them with something else.


Seitan Pies

seitan, cut into pieces
tomato sauce

pie crust:
5 dl almond flour
2 tbsp coconut oil
1 egg
1/4 tsp salt

cheese, grated

For the crust put all the ingredients in a bowl and stir with a spoon until the mixture forms a ball. Press dough into a 22 cm pie dish or use several small ones. Fill the pie with seitan, tomato sauce and top with cheese. Bake at 175° C for 15 minutes.


Seitanpaj

seitan, i bitar
tomatsås

pajskal:
5 dl mandelmjöl
2 msk kokosolja
1 ägg
1/4 tsk salt

ost, riven

För pajskalet lägg alla ingredienser i en skål och rör om med en sked tills blandningen bildar en boll. Tryck degen i en 22 cm pajform eller använd flera små formar. Fyll pajen med seitan, tomatsås och toppa med ost. Grädda i 175 ° C i 15 minuter.

Thursday, March 19, 2015

Banana Peanut Butter Ice Cream

Det här är en av de enklaste och snabbaste glassarna du kan göra själv hemma. Jag valde att toppa med jordnötssmör, men även chokladbitar skulle passa bra till denna kombination. Har du testat att göra bananglass?

This is one of the easiest and fastest ice creams you can make yourself at home. I chose to garnish with peanut butter, but also chocolate chips would go well with this combination. Have you tried to make banana ice cream?


Banana Peanut Butter Ice Cream

2 bananas, frozen
almond milk
peanut butter

Mix the bananas with some milk in a blender or with a hand blender until smooth. Serve with peanut butter.


Banan Jordnötssmörglass

2 bananer, frysta
mandelmjölk
jordnötssmör

Blanda bananerna med lite mjölk i en mixer eller med en stavmixer tills slät. Servera med jordnötssmör.

Wednesday, March 18, 2015

Tofu Lentil Sauce

En krämig och smakrik sås med bl.a. tofu och röda linser. Jag gillar smaken av senap i såsen och jag använder ca 1 tsk, men ta så mycket du vill. Vill man inte ha tofu kan man använda svamp eller kött om man så vill. Jag serverade såsen tillsammans med pärlcouscous, men ris passar också bra till. 

A creamy and tasty sauce with tofu and red lenses. I like the taste of mustard in the sauce and I use about 1 teaspoon, but use as much as you want. If you do not want to use tofu you can add mushrooms or meat instead. I served the sauce with pearl couscous, but rice would be perfect too.



Tofu-Linssås

250 g tofu, i bitar
1 röd lök, hackad
1 tomat, hackad
1 dl kål, strimlad
1 dl röda linser
3 dl vegetarisk buljong
2 msk tomatpuré
2 msk mandelmjöl
1 dl grädde / sojagrädde
senap
salt
svartpeppar

Värm en stekpanna med lite kokosolja. Stek lök och tomater i en minut. Blanda i kål, röda linser, grönsaksbuljong, tomatpuré och mandelmjöl. Låt sjuda i 15 minuter. Tillsätt grädden och kryddor. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Servera med ris eller pärlcouscous.


Tofu Lentil Sauce

250 g tofu, cut into pieces
1 red onion, chopped
1 tomato, chopped
1 dl cabbage, shredded
1 dl red lentils
3 dl vegetable stock
2 tbsp tomato paste
2 tbsp almond flour
1 dl cream / soy cream
mustard
salt
black pepper

Heat a skillet with some coconut oil. Stir-fry the onion and tomatoes for a minute. Add the cabbage, red lentils, vegetable stock, tomato paste och mandelmjöl. Let simmer for 15 minutes. Add the cream and spices. Let simmer for another 5 minutes. Serve with rice or pearl couscous. 

Tuesday, March 17, 2015

Chocolate Energy Bites

Att ha energibollar i kylen är det bästa när man behöver energi snabbt. Dessa passar bra att äta både före och efter ett träningspass eller varför inte till eftermiddagskaffet. Jag använde russin, men dadlar går lika bra. Istället för carobpulver kan man använda kakaopulver. 

To have energy balls in the fridge is great when you need energy quickly. These can be eaten before and after a workout or why not with your afternoon coffee. I used raisins, but dates works just as well. Instead of carob powder you can use cocoa powder.



Choklad Energibitar
7 st

1,5 dl russin
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
2 tsk carobpulver eller kakaopulver
1,5 tsk kokosolja eller vatten

rulla i hackade pistagenötter och mörk choklad

Blanda alla ingredienser i en matberedare. Forma blandningen till bollar och rulla i pistagenötter och choklad. Förvara i kylen.


Chocolate Energy Bites
7 pcs

1.5 dl raisins (2/3 cup)
0.5 dl almond flour (1/4 cup)
0.5 dl rolled oats (1/4 cup)
2 tsp carob powder or cocoa powder
1.5 tsp coconut oil or water

roll in chopped pistachios and dark chocolate

Mix all the ingredients in a food processor. Shape the mixture into balls and roll in pistachios and chocolate. Store in the fridge.

Monday, March 16, 2015

Rye-Chia Porridge

Något som jag tycker mycket om, men som jag sällan äter är gröt. Alltid när jag gör gröt undrar jag varför det gått så länge sedan sist. Toppa gärna gröten med bär, frukt och gärna jordnötssmör :) Äter du gröt?

I like porridge, but I rarely make it. Always when I make porridge I wonder why it has been so long since last time? Garnish the porridge with berries, fruit and of course peanut butter :) Do you eat porridge?


Råg-Chiagröt

2-2,5 dl vatten
1 dl rågflingor
1-2 tsk chiafrön
salt

Koka upp 2 dl vatten och blanda i rågflingorna. Låt sjuda några minuter och tillsätt sedan chiafrön. Koka ytterligare några minuter. Blanda i mera vatten om det behövs. Salta efter smak. 


Rye-Chia Porridge

2-2.5 dl water
1 dl rye flakes
1-2 tsp chia seeds
salt

Bring to boil 2 dl water and stir in the rye flakes. Let simmer for a few minutes, then add the chia seeds. Let cook for a few minutes more. Add more water if necessary. Salt to taste.

Sunday, March 15, 2015

Tofu Scramble

En mättande frukost/lunch får du när du gör tofuröra. Servera gärna avokado vid sidan om, så får du i dig goda fetter också. 

You get a hearty breakfast/lunch when you make tofu scramble. Serve with avocado on the side, so you're getting good fats too.


Tofu Scramble

200 g tofu, crumbled
0.5 red onion, chopped
1 tomato, chopped
1 small carrot, grated
salt
garlic powder
turmeric
Chinese five spice

Heat a skillet with coconut oil. Add the onion and tomato, stir-fry for one minute. Then add tofu and carrot and fry for 5 minutes. Season to taste.


Tofuröra

200 g tofu, smulad
0,5 rödlök, hackad
1 tomat, hackad
1 liten morot, riven
salt
vitlökspulver
gurkmeja
Kinesisk fem-krydda

Värm en stekpanna med kokosolja. Lägg i lök och tomat, stek i en minut. Lägg sedan i tofu och morot och fräs i 5 minuter. Krydda.

Saturday, March 14, 2015

Orange Protein Scones

Idag bjuder jag på proteinrika scones, de innehåller bl.a. proteinpulver och jordnötssmör. Jag tillsatte även apelsinskal för en fräsch smak och i efterhand kan jag tycka att tranbär skulle ha passat perfekt i dessa scones. De är godast nygräddade och jag rekommenderar att man äter dem samma dag som de är bakade. 

Today, I give you a recipe for protein-rich scones, they contain protein powder and peanut butter. I even added orange zest for a fresh taste and in hindsight, I think that cranberries would have fitted perfectly in these scones. They taste best freshly made and I recommend that you eat them the same day they are baked.


Orange Protein Scones
3 pcs

3 tbsp almond flour
2 tbsp coconut flour
1.5 scoop of vanilla protein powder
0.5 tsp baking powder
2 tbsp almond milk
1 tbsp peanut butter
1 tsp orange zest

Mix the dry ingredients together in a bowl. Then add the peanut butter and milk and stir until combined. Shape the mixture into three scones and bake in 175 C degrees for 10 minutes. Eat preferably warm.


Apelsin Proteinscones
3 st

3 msk mandelmjöl
2 msk kokosmjöl
1,5 skopa vaniljproteinpulver
0,5 tsk bakpulver
2 msk mandelmjölk
1 msk jordnötssmör
1 tsk apelsinskal

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt sedan jordnötssmör och mjölk och rör om. Forma blandningen till tre scones och grädda i 175 C grader i 10 minuter. Äts med fördel nygräddade.