När jag var senast inne på en hälsokostaffär hittade jag en påse Kristal Stevilja, som är ett sötningsmedel med både erytriol och stevia. Den ger inte lika kall känsla i munnen som bakverk bakat med endast erytriol. Upplever du samma kalla känsla då du bakar med liknande sötningsmedel? Berätta gärna.

Dagens recept är en chokladkaka som är aningen kladdig inuti, mums! Jag toppade kakorna med bär och jordnötssmör. 

When I was last at a health food store, I found a bag of Kristal Stevilja, which is a sweetener with both erythritol and stevia. You do not get that same cold sensation in the mouth as when baked goodies are baked with only erythritol. Do you feel the same cold sensation in your mouth when you bake with similar sweeteners? Please tell me.

Today's recipe is a cake that is slightly sticky inside, yummy! I topped the cakes with berries and peanut butter.



Socker- och Glutenfri Chokladkaka

50 g smör, smält
1 dl Kristal stevilja eller annat sötningsmedel
1 ägg
3/4 dl mandelmjöl
2 msk kakaopulver
0,5 tsk vanilj
en nypa salt

Blanda ihop smör och socker i en skål. Tillsätt ägg och sedan resterande ingredienser. Blanda till slät. Häll smeten i två (á 7cm i diameter) formar och grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna.

Sugar-free and Gluten-free Chocolate Cake

50 g butter, melted
1 dl Kristal stevilja or other sweetener
1 egg
3/4 dl almond flour
2 tbsp cocoa powder
0.5 tsp vanilla
a pinch of salt

Mix together butter and sugar in a bowl. Add the egg and then remaining ingredients. Mix until smooth. Pour batter into two (á 7cm in diameter) molds and bake at 175 C for about 20 minutes. Let cool.