Inspirerad av många olika recept på nätet gjorde jag dessa glutenfria kardemummabullar. De blir saftiga och har en tydlig smak av kardemumma. Jag toppade bullorna med lite pepparkaksdeg för att liksom piffa till dem en aning. 

Inspired by many different recipes online, I made these gluten-free cardamom buns. They are moist and has a distinct flavor of cardamom. I topped the buns with gingerbread dough for that little extra.


LCHF Kardemummabullar
12 st

4 ägg + 1 äggula 
3 msk sukrin
50 g smör, smält
1 dl grädde
1 dl kokosmjöl
4 msk fiberhusk 
2 tsk bakpulver 
2 tsk kardemumma

pepparkaksdegsbitar, valbart

Vispa ägg och sötning i ca 5 min så det blir fluffigt. Vispa i grädde och smält smör. Blanda sedan i de torra ingridienserna. Låt svälla i 5-10 minuter. Forma smeten till runda små bullor och toppa med pepparkaksdegsbitar. Grädda i 175 C grader i ca 10-12 minuter. 


LCHF Cardamom Buns
12 pcs

4 eggs + 1 egg yolk
3 tbsp Sukrin sweetener
50 g butter, melted
1 dl cream
1 dl coconut flour
4 tbsp fiberhusk
2 tsp baking powder
2 tsp cardamom powder

gingerbread dough pieces, optional

Beat eggs and sweetening fluffy for about 5 minutes. Whisk in the cream and melted butter. Then mix in the dry ingredients. Let swell for 5-10 minutes. Shape the mixture into round little buns and top with gingerbread pieces. Bake at 175 C degrees for about 10-12 minutes.