Jag har experimenterat en hel del med proteinpulver i bakverk och här har vi ett toppen recept. Mandel är en smak jag tycker mycket om och de här påminner till smaken om mazariner. Har man inte proteinpulver eller vill inte använda det kan du ta en större mängd av mandelmjöl istället. Eller kanske ersätta en del med kokosmjöl. Men kom ihåg om du använder kokosmjöl att det binder till sig vätska lätt, så du kommer behöva en mindre mängd av just det mjölet. 

I have experimented a lot with protein powder in baked goodiess and today you get a a great recipe. Almond is a taste I like very much and this is reminiscent of the flavor of mazarine. If you don't have protein powder or do not want to use it, you can take a larger amount of almond flour instead. Or maybe replace some with coconut flour. But remember if you use coconut flour it binds liquid easily, so you'll need a smaller amount of that particular flour.


Gluten-Free Almond Cake
makes 2 

2 tbsp coconut oil
2 tbsp erythritol or other sweetener
1 egg
2 tbsp heavy cream
0.5 dl almond flour
0.5 dl vanilla protein powder (Muscletech phase 8)
1 tsp baking powder
1/4 tsp almond extract

Stir together coconut oil and erythritol. Add the egg and cream, stir. Then add the rest of the ingredients and stir until smooth. Pour the batter into two silicon molds (á 7 cm) and bake in 175 C degrees for 25-30 minutes. 

Glutenfri Mandelkaka
2 st

2 msk kokosolja
2 msk erytritol eller annat sötningsmedel
1 ägg
2 msk vispgrädde
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl vaniljproteinpulver (Muscletech phase 8)
1 tsk bakpulver
1/4 tsk mandelextrakt

Rör ihop kokosolja och erytritol. Tillsätt ägg och grädde, rör om. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och rör om tills slät. Häll smeten i två silikonformar (á 7 cm) och grädda i 175 C grader i 25-30 minuter.