Banana bread is great to bake when you have bananas that have become so brown that no one wants to eat them. Actually I do not eat bananas very often just like that, or if I do, I want them to be a little unripe. But to add banana in baked goodies, smoothies, ice cream and savoury dishes is delicious.
Vegan and Gluten-Free Banana Bread
4 bananas, mashed
1 dl coconut sugar (1/2 cup)
1 dl coconut oil (1/2 cup)
3 tbsp soy yogurt
3 dl gluten-free flour * (1 1/4 cup)
2 tsp cinnamon
1.5 tsp baking powder
1 tsp vanilla
Preheat the oven to 175 C degrees. Stir together the
bananas, coconut sugar, oil and yogurt. Then add the flour, cinnamon, baking
powder and vanilla and stir until smooth. Pour the batter into a loaf pan lined
with parchment paper. Bake for 30 minutes or till a toothpick inserted in the
bread comes out clean.
*
5 dl brown rice flour
1 1/4 dl potato flour
3 tbsp tapioca starch
3 tbsp coconut flour
1.5 tsp xanthan gum
Vegan och Glutenfri Banankaka
4 bananer, mosade
1 dl kokossocker
1 dl kokosnötolja
3 msk sojayoghurt
3 dl glutenfritt mjöl *
2 tsk kanel
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vanilj
Värm ugnen till 175 C grader. Rör ihop bananer, kokossocker,
olja och yoghurt. Tillsätt sedan mjöl, kanel, bakpulver och vanilj och rör om
tills slät. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i 30
minuter eller tills en tandpetare som införs i brödet kommer ut ren.
*
5 dl brunt rismjöl
1 1/4 dl potatismjöl
3 msk tapiokastärkelse
3 msk kokosmjöl
1,5 tsk xanthangummi
6 Comments
Det ser jättegott ut, med perfekt konsistens. Jag gillar också omogen banan bäst om jag ska äta dem som de är.
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteÄter inte heller mycket banan bara så där, medan jag älskar att baka med dom!
ReplyDeleteRoligt att höra att jag inte är den enda :)
DeleteBanankaka som är så gott, ja perfekt när bananerna är bruna, något jag absolut inte gillar att äta så då är det bra att de kommer till användning
ReplyDeleteJa, banankaka är alltid gott!
Delete