OMG! En chokladfondant med jordnötssmör som rinner ut när man tar första biten. Den är nyttigare än originalet. Dessutom smakar den som vanlig fondant, så ingen kommer ana att detta är en hälsosam version. Du bara måste testa!

OMG! A chocolate fondant with peanut butter flowing out when taking the first bite. It's healthier than the original. In addition, it tastes like regular molten lava cake, so no one will suspect that this is a healthier version. You must try it!


Chocolate Peanut Butter Molten Lava Cake
1 pc

0.5 dl gluten-free flour (1/4 cup)
2.5 tbsp coconut sugar
1.5 tbsp cocoa powder
0.5 tsp baking powder
pinch of salt
3 tbsp almond milk
1.5 tbsp coconut oil
2 tsp peanut butter

In a bowl mix together flour, coconut sugar, cocoa powder, baking powder and salt. Add milk and oil and stir until smooth. Pour half of the batter into a silicon mold and top with peanut butter. Top with remaining batter, covering the peanut butter. Bake at 175 C degrees for about 10 minutes, until the center is still a little wobbly. Remove from the oven and let cool for a few minutes before serving.


Choklad-Jordnötssmörfondant
1 st

0,5 dl glutenfritt mjöl
2,5 msk kokossocker
1,5 msk kakaopulver
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
3 msk mandelmjölk
1,5 msk kokosolja
2 tsk jordnötssmör

I en skål blanda samman mjöl, kokossocker, kakaopulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk och olja och rör om tills slät. Häll hälften av smeten i en silikonform och toppa med jordnötssmör. Tillsätt resten av smeten, så att jordnötssmöret täcks. Grädda i 175 C grader i ca 10 minuter, tills mitten är fortfarande lite lös. Ta ut ur ugnen och låt svalna några minuter innan servering.