In addition to Shrove buns I have baked Shrove muffins. If you are short on time it's perfect to bake muffins instead. Of course it is not the same as the bun, but a good alternative. Do you bake your own buns or do you purchase them from a bakery?
Fastlagsmuffins
5 st
1 ägg
1 dl kokossocker
3 msk kokosolja
3 msk mandelmjölk
1 1/4 dl mandelmjöl
1 dl fullkornsmjöl eller bovetemjöl
3/4 tsk bakpulver
0,5-3/4 tsk kardemumma
0,5 tsk vanilj
mandelmassa
1 dl mandelmjöl
1 dl florsocker
mandelextrakt, valbart
vispad grädde
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Fördela smeten mellan fem muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär av toppen av muffinsen och lägg mandelmassa och vispgrädde på. Toppa med hatten. Strö över lite florsocker.
Vispa ägg och socker fluffigt. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Fördela smeten mellan fem muffinsformar och grädda i 175 C grader i ca 15 minuter. Låt svalna. Skär av toppen av muffinsen och lägg mandelmassa och vispgrädde på. Toppa med hatten. Strö över lite florsocker.
Shrove Tuesday Muffin
5 pcs
1 egg
1 dl coconut sugar
3 tbsp coconut oil
3 tbsp almond milk
1 1/4 dl almond flour
1 dl whole wheat flour or buckwheat flour
3/4 tsp baking powder
0,5-3/4 tsp cardamom
0,5 tsp vanilla
almond paste
1 dl almond flour
1 dl icing sugar
almond extract, optional
whipped cream
Whisk the egg and sugar fluffy. Add the rest of the
ingredients and stir to combine. Divide the batter between five muffin cups and
bake in 175 C degrees for about 15 minutes. Let cool. Cut the top of the muffin
and add almond paste and whip cream on the muffin. Top with the hat. Sprinkle
with some icing sugar.
6 Comments
Wow, de ser fantastiska ut!!!
ReplyDeleteTack snälla du!
DeleteDe ser jättegoda ut. Här i sjukstugan blir det nog inga semlor, dock...
ReplyDeleteTack Erika! Hoppas du mår bättre snart.
DeleteYummie här blev det också semlor mums! kram Sofia
ReplyDeleteJa, visst är det gott :) Kram!
Delete