This is a cake I have baked several times and it can be varied by using different fillings. I like peanut butter much, but you can use almond butter too. Both peanut butter and almond butter goes well with raspberry.
Peanut Butter and Jelly Squares
crust and crumb
1 flax egg (1 tbsp flax meal + 2 tbsp water, let sit for 15 minutes)
2 dl oat flour (gf) (3/4 cup + 1 tbsp)
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
2 tbsp coconut oil
2 tbsp peanut butter
filling
sugar-free raspberry jam
peanut butter
Mix all the ingredients in a bowl. Press 2/3 of the crust in
a baking dish lined with parchment paper. Spread on jam and dabs of peanut
butter. Sprinkle the remaining oat mixture on the filling. Bake at 175 C for 15
minutes. Let cool and cut into squares.
Jordnötssmör och Syltrutor
botten och smul
1 linfrö-ägg (1 msk malda linfrön + 2 msk vatten, låt stå för 15 minuter)
2 dl havremjöl (gf)
3/4 dl kokossocker
2 msk kokosolja
2 msk jordnötssmör
fyllning
sockerfri hallonsylt
jordnötssmör
Blanda alla ingredienser i en skål. Tryck 2/3 av blandningen
i en ugnsform klädd med bakplåtspapper. Bred på sylt och klickar av
jordnötssmör. Strö resterande havreblandningen på fyllningen. Grädda i 175 C
under 15 minuter. Låt svalna och skär i rutor.
8 Comments
Mmm..låter underbart gott! :)
ReplyDeleteKram kram
//Lana
Tack Lana! Kram
DeleteTänk att jordnötssmör som jag haft så svårt för är numera något som jag kan tänka mig prova på flera sätt. Det här ser ju riktigt gott ut!
ReplyDeleteJag äter jordnötssmör varje dag :) Tack Annelie!
DeleteLåter som en kaka som skulle falla mig i smaken. Älskar också jordnötssmör, som påminner mig om min uppväxt i Kongo. Kram!
ReplyDeleteTack Kjersti. Fint med sådana minnen. Kram!
DeleteAldrig testat men allt med jordnötssmör är ju bara så gott, nom nom vännen! ;)
ReplyDeletemmmm ser både gott och mättande ut :) hihi hade inte ni Black Orange i Finland? kram på dig finis/Sofia
ReplyDelete