Jag har på senaste tid bakat med linfrö-ägg och tycker att det funkar bra. Dessa muffins blev så goda, kladdiga och med god smak av choklad och jordnötssmör. Det roliga är när man bakar något och slutresultatet blir så mycket bättre än man hade anat. 

I have lately baked with flaxseed eggs and I think it works really well. These muffins were so yummy, sticky and with a lovely chocolate and peanut butter taste. The funny thing is when you bake something and the end result will be so much better than you had imagined.



Kladdiga Chokladmuffins
6 st

1 linfrö-ägg (1 msk malda linfrön + 2,5 msk vatten, ställ i kylen för 15 minuter)
0,5 dl kokosolja, flytande
3/4 dl kokossocker 
2 dl mandelmjöl
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 msk mandelmjölk eller vatten

chokladbitar
jordnötssmör

Blanda linfrö-ägg, kokosolja, kokossocker, mandelmjöl, kakao, bakpulver och mjölk i en skål. Fördela smeten mellan muffinsformarna och toppa med chokladbitar/jordnötssmör. Grädda i 175 C ca 15 minuter.


Sticky Chocolate Muffins
6 pcs

1 flax egg (1 tbsp ground flaxseed + 2,5 tbsp water, put in the fridge for 15 minutes)
0,5 dl coconut oil, liquid (1/4 cup)
3/4 dl coconut sugar (1/3 cup)
2 dl almond flour (3/4 cup + 1 tbsp)
1 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder
1 tbsp almond milk or water

chocolate chips
peanut butter

Mix flaxseed egg, coconut oil, coconut sugar, almond flour, cocoa, baking powder and milk in a bowl. Divide the batter between the muffin cups and top with chocolate chips/peanut butter. Bake at 175 C for about 15 minutes.