Såser av detta slag gör jag ofta och det är lätt att variera smaken med olika kryddor och grönsaker. Ta de grönsaker och kryddor du har hemma och det brukar bli bra :)

I often make sauces of this nature, and it's easy to change the flavour using different spices and vegetables. Use what you have in the cupboard.



Coconut Spinach Sauce

1 red onion, chopped finely
1 garlic clove, chopped finely
handful of spinach, I had frozen
2 dl tomato sauce
2 dl coconut milk
1 can of chickpeas
salt
pepper
sambal oelek

Fry the onion and garlic in some coconut oil in a pan. Add the spinach and fry for a minute. Add tomato sauce, coconut milk and let simmer for 10 minutes. Add the chickpeas and simmer for another 5 minutes. Season to taste. Serve with bulghur, rice, quinoa...


Kokos-Spenatsås

1 rödlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
handfull spenat, jag hade fryst
2 dl tomatsås
2 dl kokosmjölk
1 burk kikärter
salt
peppar
sambal oelek

Fräs lök och vitlök i lite kokosolja i en kastrull. Tillsätt spenaten och fräs för en minut. Lägg i tomatsås, kokosmjölk och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt kikärter och låt sjuda ytterligare i 5 minuter. Krydda efter smak. Servera med bulghur, ris, quinoa...