Saturday, July 19, 2014

Vegan and Gluten-Free Chocolate Brownies

Brownies som blir bättre då de får stå i kylen en stund. De här blev väldigt goda, men var smuliga om de inte fått stå i kylen. Så det är ett tips om du testar dessa. Jag har testat att baka dessa med linfrö-ägg också, men även då var de en aning smuliga.

Brownies that get better after a while in the fridge. These are very good, but they crumble, so my tip for you, if you make them, is to put them in the fridge before serving. I have tried to bake them with linseed-eggs too, but even then they were a little crumbly.


Vegan and Gluten-Free Chocolate Brownies

4 tbsp coconut oil
1 dl coconut sugar
1 tsp vanilla
1 dl amond flour
1 dl rice flour
4 tbsp cacao powder
3 tbsp almond milk
0,5 tsp baking powder
pinch of salt
4 tbsp cacao nibs or dark chocolate chips

Mix coconut oil, coconut sugar and vanilla in a bowl. Add the rest of the ingredients and stir until combined. Pour the thick batter into a parchment paper lined baking dish and bake in 175 C for 12-15 minutes. Let cool, and put in the fridge for 1-2 hours (otherwise they crumble easily)


Vegan och glutenfria Chokladbrownies

4 msk kokosolja
1 dl kokossocker
1 tsk vanilj
1 dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
4 msk kakaopulver
3 msk mandelmjölk
0,5 tsk bakpulver
nypa salt
4 msk cacao nibs eller mörk choklad chips

Blanda kokosolja, kokossocker och vanilj i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om tills blandat. Häll den något tjocka smeten i en bakplåtspappersklädd ugnsform och grädda i 175 C i 12-15 minuter. Låt svalna ochh ställ i kylskåp för 1-2 h (annars smular de lätt).

14 comments:

  1. Vad jag blev chokladsugen! De ser perfekt chokladiga och kladdiga ut :)

    ReplyDelete
  2. They look mouthwatering!!!
    Hugs,dear!

    ReplyDelete
  3. Jeg har netop bagt disse til vi får gæster i aften :) Jeg brugte hasselnøddemel istedet for mandelmel - mums! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Åh, tack fina du! Jag kan tänka mig att det blir gott med hasselnötsmjöl också.

      Delete
  4. De ser gudomligt goda ut!
    Jag undrar bara ifall det går bra att använda vaniljpulver, eller är vaniljstång bättre?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Johanna! Ja, vaniljpulver funkar mycket bra.

      Delete