Friday, July 18, 2014

Rye Buns

När man vill ha färskt bröd relativt snabbt, kan man baka dessa bröd. För att öka nyttigheterna i bröden tillsatte jag hampa- och pumpafrön. 

When you want fresh bread fairly quickly, you can bake these breads. To increase the healthiness in the breads I added both hemp and pumpkin seeds.


Rye Buns

3,5 dl rye flour
2 tbsp hemp seeds
1 tbsp pumpkin seeds
0,5-3/4 tsp salt
0,5 tsp dry yeast
1,5 dl water
1 tsp coconut oil

Put 2 dl of the flour in a bowl and add the seeds, salt and dry yeast. Stir together. Then add the water and coconut oil. Stir until smooth and add more flour until you have a smooth, somewhat sticky dough. Cover and let rise for 30-60 minutes. Knead the dough a little and shape into 4 small buns, using floured hands. It's a little sticky, that's how it should be. Let rise for another 20-30 minutes. Bake in 200 C for 10-12 minutes.


Rågsemlor

3,5 dl rågmjöl
2 msk hampafrön
1 msk pumpafrön
0,5-3/4 tsk salt
0,5 tsk torrjäst
1,5 dl vatten
1 tsk kokosnötolja

Sätt 2 dl av mjölet i en skål och tillsätt frön, salt och torrjäst. Rör ihop. Tillsätt sedan vattnet och kokosolja. Rör om tills slät och tillsätt mer mjöl tills du har en smidig, något kladdig deg. Täck över och låt jäsa i 30-60 minuter. Knåda degen lite och forma till 4 små semlor, med hjälp av mjölade händer. Det kommer att vara lite kladdigt, men det är meningen. Låt jäsa i ytterligare 20-30 minuter. Grädda i 200 grader i 10-12 minuter.

6 comments: