This breakfast goes well on the weekend, when you may want to treat yourself a little. These are delicious, gluten-free and there's nothing bad at all in these :) A pure pleasure in every bite! What do you prefer eating on the weekend for breakfast?
Berry Pancakes with Coconut Cream, Gluten-Free and Vegan
6 pcs
1 dl rice flour (1/2 cup)
3 tbsp potato flour
2 tbsp coconut flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
1 3/4 dl almond milk (3/4 cup)
1 tsp date syrup
1,5 tbsp coconut oil
blueberries and raspberries
topping
1 can coconut milk, the solid part in a can of full fat
coconut milk
berries
Stir all the ingredients for the pancakes in a bowl. Heat a
skillet with coconut oil and put 1,5 tbsp of batter in the skillet. Top with
berries. Fry on both sides until golden brown.
Put the can in the fridge overnight. Remove the chilled can
from fridge and flip it upside down. Open the can, and pour the coconut liquid
into another bowl, you can use it in smoothies. Place the cream in a bowl and
whip with hand beaters until it becomes fluffy and light. Serve the pancakes
with the coconut cream and berries.
Bärpannkakor med Kokosgrädde, Gluten-Fria och Vegan
6 st
1 dl rismjöl
3 msk potatismjöl
2 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 3/4 dl mandelmjölk
1 tsk dadelsirap
1,5 msk kokosolja
topping
1 burk kokosmjölk
bär
Blanda alla ingredienser för pannkakorna i en skål. Hetta
upp en stekpanna med kokosolja och lägg 1,5 msk smet i stekpannan. Toppa med
bär. Stek på båda sidor tills de är gyllenbruna.
Ställ kokosmjölkburken i kylen över natten. Avlägsna den
kylda burken från kylskåpet och vänd den upp och ner. Öppna burken och häll
kokosvätskan i en annan skål, du kan använda den i smoothies. Lägg den fasta
kokosmassan i en skål och vispa med handvisp tills den är fluffig. Servera med
grädden och bär.
11 Comments
Låter jättegott och snällt mot magen :) Ska lägga receptet på minnet :)
ReplyDeleteÖnskar dig en fortsatt fin vecka :)
Kram
Tack så mycket! Ha en fin dag, kram!
DeleteÅh, vad det både låter och ser gott ut. Måste väl ge mig på det där med kokosgrädde snart. Låter lite krångligt bara men det är det säkert inte ... kanske kan bli helgfrukosten!
ReplyDeleteTack Annelie. Nej, inte alls krångligt, bara man kommer ihåg att ställa burken i kylen kvällen innan :)
DeleteDet ser underbart gott ut!
ReplyDeleteTack Lena :)
DeleteVi gör gärna glutenfria bananpannkakor till helgernas frukostar, mättar bra och länge.
ReplyDeleteDessa ser ljuvligt goda ut, härligt med bären som kommer mer och mer nu!
Kramar
Ja, de är faktiskt goda och snabba att göra dessutom. Kram!
Deletegahhhh vad gott mums mums mums och tack för värmande kommentar på min blogg. Karm Sofia
ReplyDeleteTack fina du! Kram
DeletePå helgen äter jag gärna en leverpastejsmacka, juice, frukt och kaffe.
ReplyDelete