I have made another vegan cheese, this time a goat cheese. It gets tangy as goat cheese often is and it's a good substitute for regular goat cheese.
Vegan Goat Cheese Spread
(inspiration from forkandbeans.com)
1,5 dl raw cashews, soaked overnight, drained (2/3 cup)
0,5 dl lemon juice (1/4 cup)
3/4 dl water (1/3 cup)
1 tbsp coconut oil
1 tsp raw apple cider vinegar
pinch of salt
Take small ramekins and line with plastic wrap, or use small
silicin molds, as I did. In a high-speed blender, blend all of the ingredients until
smooth. Pour into the ramekins or silicon molds. Put in the freezer until set.
Take from the freezer ant put on a plate, wait for 10 minutes, and the cheese
will be spreadable. Serve with crackers.
Vegan Getost, bredbar
1,5 dl råa cashewnötter, blötlägg över natten,
0,5 dl citronsaft
3/4 dl vatten
1 msk kokosolja
1 tsk rå äppelcidervinäger
nypa salt
Ta små ramekins och klä dem med plastfolie eller använd små
silikonformar, så som jag gjorde. I en blender, mixa alla ingredienser, tills
slät. Häll blandningen i formarna. Ställ i kylskåp i flera timmar tills osten
stelnat eller du kan också frysa den. Jag ställde mina i frysen. Ta fram och
lägg på ett fat, vänta 10 minuter och osten blir bredbar. Servera med saltkex.
2 Comments
Jag har aldrig användt kokosolja eller vinäger i cashewost,endast citronsaft.Så nästä gång så gör jag det så här,tack:)
ReplyDeleteJa, det funkade mycket bra!
Delete