Making your own granola is so much better than the store bought, which usually contain a lot of sugar. In this, the sweetness comes from the orange juice and the dried cranberries. More sweetness than this, I think, is not needed.
Orange Cranberry Granola
2,5 dl rolled oats (1 cup)
1 dl mixed nuts (1/2 cup)
1 dl raw buckwheat groats (1/2 cup)
1 dl sunflower seeds (1/2 cup)
1 dl pumpkin seeds (1/2 cup)
0,5 dl fresh orange juice (1/4 cup)
0,5 tbsp orange zest, finely grated
2,5 tbsp coconut oil, melted
1,5 tsp cinnamon
salt
1 dl cranberries (1/2 cup)
Combine everything, except the cranberries, in a bowl. Pour
the mixture on a parchment paper lined baking sheet and bake at 150 C for 25-30
minutes. Stir after 15 minutes. The color should be golden brown. Remove from
the oven and stir in cranberries. Cool completely before putting in a jar.
Apelsin-Tranbärsgranola
2,5 dl havregryn
1 dl blandade nötter
1 dl rå bovetegryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
0,5 dl färskpressad apelsinjuice
0,5 msk apelsinskal, fint rivet
2,5 msk kokosolja, smält
1,5 tsk kanel
salt
1 dl tranbär
Kombinera allt, förutom tranbären, i en skål. Häll
blandningen på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 150 C i 25-30 minuter.
Rör om efter 15 minuter. Färgen skall vara gyllenbrun. Ta bort från ugnen och
blanda i tranbär. Låt svalna helt innan du häller blandningen i en burk med
lock.
12 Comments
Jag skulle mer än gärna ha det där i mitt frukostfil!
ReplyDeleteJa, det är mycket gott at ha på fil, yoghurt, kvarg...
DeleteJa visst är hemgjord granola godast! Önskar dig en fin helg! Kram
ReplyDeleteTack detsamma, kram!
DeleteLåter gott:) Jag har lovat göra granola med några barn nästä vecka,så kanske jag lånar litet ditt recept:)
ReplyDeleteTack! Det låter roligt.
DeleteHåller med dig, den hemmagjorda smakar bäst! Apelsinjuice har jag inte provat tidigare, det låter gott!
ReplyDeleteJa, det blev mycket fräscht med apelsinjuice.
DeleteApelsin i, jajamensan det ska vi prova nästa gång!
ReplyDeleteRoligt om ni vill testa!
DeleteJag har provat din granola och den blev supergod. Dock hade jag i boveteflingor istället för helt bovete. Kanske provar det nästa gång. Jag undrar då om jag måste blötlägga bovetet? Det stod något om det på förpackningen. Mvh Sara
ReplyDeleteTack Sara, vad roligt att du tyckte om den. Jag blötlägger inte bovetet när jag gör granola.
Delete