Det finns en hel uppsjö med fröbrödrecept och alla tycks de vara lika beroendeframkallande :) Det är svårt att sluta äta dem när man väl har tagit en tugga. De här passar bra som alternativ till chips på en fredagskväll.

There is a whole plethora of seed bread recipes and do you know what they have in common?  They're addictive :) It's hard to stop eating them once you've taken a bite. These fit well as an alternative to chips on a Friday night.


Chia Crispbread

0,5 dl chia seeds
0,5 dl pumpkin seeds
0,5 dl sunflower seeds
0,5 dl gluten-free oats
0,5 dl buckwheat flour
2 tbsp flax seeds
0,5 tsp salt
2,5 dl water
2 tbsp coconut oil

Preheat oven to 150 C. Combine all ingredients in a bowl and mix. Let the mixture sit for 20-30 minutes. Chia will absorb liquid, making it a thick dough.

Spread the dough thinly with the back of a spoon onto a parchment paper. Cut carefully the dough into squares using a knife and sprinkle with sea salt. Bake in the oven for 60 minutes until golden brown and crisp.


Chia Knäckebröd

0,5 dl chiafrön
0,5 dl pumpafrön
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl havregryn, glutenfri
0,5 dl bovetemjöl
2 msk linfrön
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten
2 msk kokosolja

Värm ugnen till 150 C. Blanda alla ingredienser väl i en skål. Låt blandningen stå 20-30 minuter. Chia kommer att absorbera vätska, vilket gör den till en tjock deg.

Bred ut degen tunt med baksidan av en sked på ett bakplåtspapper. Skär degen försiktigt  i rutor med en kniv och strö över havssalt. Grädda i ugnen i 60 minuter tills gyllenbrun och knaprig.