Jag har fortfarande kanelchips kvar, som jag har köpt i Singapore och har använt dem i denna kaka. Men de går att uteslutas eller varför inte använda chokladchips istället. Kanel och apelsin eller choklad och apelsin är fina ihop. 

I still have cinnamon chips left, which I bought in Singapore and have used them in this cake. But they can be excluded or why not use chocolate chips instead. Cinnamon and orange or chocolate and orange are fine together.



Apelsin-Kanelkaka

100 g smör, mjukt
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
skal av en apelsin
1 tsk kanel
1,5 dl kvarg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¼ tsk bikarbonat
nypa salt
kanelchips, kan uteslutas

Rör ihop smör och socker. Tillsätt äggen och rör om ordentligt. Blanda i vaniljsocker, apelsinskal och gräddfil. Till sist rör ner mjöl, bakpulver, bikarbonat, kanel, salt och kanelchips. Fyll en smord kakform eller 4 mindre silikonmuffinsformar med smeten och grädda i 175 grader ca 30-40 minuter för en stor och för de mindre 20 minuter.


Orange-Cinnamon Cake

100 g butter, soft
2 dl sugar
2 eggs
1 tsp vanilla sugar
zest of one orange
1 tsp cinnamon
1,5 dl quark
3 dl flour
1 tsp baking powder
¼ tsp baking soda
pinch of salt
cinnamon chips, can be excluded

Stir together butter and sugar. Add the eggs and stir well. Mix in the vanilla, orange zest and sour cream. Finally, stir in the flour, baking powder, baking soda, cinnamon, salt and cinnamon chips. Fill a greased cake tin or 4 small silicone muffin cups with the batter and bake at 175 degrees for about 30-40 minutes for a large and for the smaller ones 20 minutes.