Jag testade att göra pajbotten på bönor och det lyckades. Den är förstås mjukare än vanligt botten gjort på mjöl, men ett bra alternativ om man vill ha ett proteinrikt och vegan pajbotten. 

I tried to make pie crust on beans and it was successful. It is of course softer than usual crust made ​​of flour, but a good option if you want to have a protein-rich and vegan pie crust.



Bean Pie Crust

3 dl cannellini beans, or other beans (1 ¼ cup)
1 tbsp water
0,5-1 tsp oregano
pinch of salt

filling
zucchini
red bell pepper
red onion
tomato sauce

Mix all the ingredients for the crust with a hand blender. Put the mixture into a form (15 cm x 15 cm) lined with parchment paper. Spread it out with a spoon. Bake in 200 C for 10-15 minutes. Top with your filling and bake until the filling is set or warm. My filling was fried vegetables and tomato sauce. I baked mine in the oven for 15 minutes after the filling was added.


Pajbotten på Bönor

pajbotten
3 dl cannellini bönor eller andra bönor
1 msk vatten
0,5-1 tsk oregano
nypa salt

fyllning
zucchini
röd paprika
rödlök
tomatsås

Blanda alla ingredienser för pajbotten med en stavmixer. Lägg blandningen i en form (15 cm x 15 cm) klädd med bakplåtspapper. Sprid ut den med en sked. Baka i 200 C för ca 10-15 minuter. Toppa med fyllning och grädda tills fyllningen har stelnat eller är varm. Min fyllning var stekta grönsaker och tomatsås. Jag gräddade min paj ytterligare 15 minuter.