A tasty dadel jam with Christmassy flavors of orange and cinnamon. Goes well with scones, to Finnish Christmas pastries (puff pastry) or why not on the porridge.
Date
Jam spiced with Orange and Cinnamon
100
g pitted dates
2,5
dl fresh orange juice
1
cinnamon stick
Put
all the ingredients in a saucepan. Bring to a boil and let simmer for 10-15
minutes. Discard the cinnamon stick and pour the jam into sterilized jars.
Dadelsylt
kryddad med apelsin och kanel
100
g urkärnade dadlar
2,5
dl färsk apelsinjuice
1
kanelstång
Lägg
alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10-15 minuter. Ta bort kanelstången och häll sylten i en steriliserad burk.
12 Comments
Jag har faktiskt aldrig smakat dadlar. Kanske borde ta och testa det en dag. :-)
ReplyDeleteSer supergott ut som alltid.
Ha en bra dag. Kram
Åh, då måste du göra det. Smaka gärna på medjool dadlar, de är som godis, smakar kola. Kram!
DeleteI would love this on top of my porridge! :-)
ReplyDeleteYes, that would be yummy!
DeleteKan tänka mig den här och brie:)
ReplyDeleteJa, absolut!
DeleteÄlskar dadlar och fikon kram Diana
ReplyDeleteJa, det är så gott! Kram
DeleteMmm,det här måste jag också göra! Tack!
ReplyDeleteRoligt om du gillar receptet, tack!
DeleteI made the tasty yummy jam just now & ate some with a lovely plain vegan cake! Delightful, Katarina!
ReplyDeleteThanks a lot! ;) xxx
Oh, thank you! Have a great weekend.
Delete