Ni minns kanske speculoos-smör, som jag använt här och här. Detta goda kexsmör. Det  finns inte att få tag på överallt, så nu har jag ett recept till er, så ni kan laga det själv. Och det är hur enkelt som helst. Jag använde mig av speculooskex av märket lotus, men tycker att Bastognekex smakar ganska så lika. Och du måste inte använda dessa kex, ta dem du gillar :)

You may recall speculoos spread, which I used here and here. This good cookie butter. It's not easy to get it everywhere, so now I have a recipe for you, so you can make it yourself. And it's really easy. I used speculoos biscuits, of the brand lotus, but I think Bastogne biscuits are quite similar to taste. And you don't have to use these cookies, take the ones you like :)


Speculoos Kexsmör

20 st speculoos kex (bastognekex funkar också, men de är något större än speculoos)
5 msk vegetabilisk olja (jag använde solrosolja)
4 msk vatten
1 dl florsocker
0,5 tsk vaniljextrakt

Mixa kexen i en blender eller matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en slät smet. Förvara i en burk med lock i kylskåp, ca 5 dagar.


Speculoos Cookie Butter

20 pieces speculoos biscuits (Bastogne biscuits works well, but they are slightly larger than speculoos)
5 tbsp vegetable oil (I used sunflower oil)
4 tbsp water
1 dl powdered sugar
0,5 tsp vanilla extract

Mix the biscuits in a blender or food processor. Add the remaining ingredients and blend until smooth. Store in a lidded jar in the refrigerator, about 5 days.