I have fallen in love with coconut sugar and the caramel like flavor it gives to baked goods. It is also better than white sugar and has a lower GI.
Sticky
Cake with Coconut sugar and Chocolate
100 g butter
2,5 dl coconut
sugar
2 eggs
1 dl almond
meal
1 dl whole
wheat flour
0,5 tsp
baking powder
2 tsp vanilla
50 g dark
chocolate, chopped
Mix together
the room temperature butter with sugar. Add the eggs, mix. Stir in the
remaining ingredients. Fill a baking sheet lined oven dish with batter and bake
at 175 degrees about 22-25 minutes. Let cool and cut into small pieces.
Kladdkaka med
Kokossocker och Choklad
100
g smör
2,5
dl kokossocker
2
ägg
1
dl mandelmjöl
1
dl fullkornsmjöl
0,5
tsk bakpulver
1
tsk vaniljsocker
50
g mörk choklad, hackad
Blanda
ihop det rumsvarma smöret med socker. Tillsätt äggen, blanda. Rör till sist i
resterande ingredienser. Fyll en bakplåtspappersklädd form med smeten
och grädda i 175 grader ca 22-25 minuter. Låt svalna och skär i små bitar.
24 Comments
Gott, var hittar man kokossocker?kram Diana
ReplyDeleteJa, de blev mycket goda! Jag har köpt kokossocker i en hälsokostaffär, men titta på Kjerstis kommentar, hon har många bra tips. Kram
DeletePrecis, var hittar man sockret? Och hur får du dina bilder så ljusa?
ReplyDeleteSe vad jag svarat Diana :) Jag använder en liten fotostudio med inbyggda lampor, så det är orsaken till mina ljusa bilder.
DeleteOK, tack!
DeleteVisst är kokossocker härligt! Jag använder nästan alltid kokossocker numera. Mycket nyttigare och ger en fyllig smak. Till er som frågar var det finns. Överallt numera! En massa olika märken. Renée Voltaire, Kung Markatta, Aman Prana med flera har det i sitt sortiment, liksom Lifebutikerna som har sitt eget märke. På nätet finns det också förstås.
ReplyDeleteJa, det tycker jag också. Tack snälla för dina tips om var man hittar sockret.
DeleteHur står form använde du?
ReplyDeleteJag använde en 18 x 18 cm form!
DeleteOk, tack! Jag har lite kokossocker i skåpet som blivit liggande så nu vet jag vad jag ska ha det till.
DeleteWhat a fantastic cake!Looks scrumptious!
ReplyDeleteKisses,dear!
Thanks dear! Hugs!!
DeleteJag måste köpa kokossocker! :D
ReplyDeleteSå gott det låter! Jag brukar också baka med kokossocker! Mums!
ReplyDeleteHa en fin kväll!
Kram kram
//Lana
Tack! Ha en fin kväll, kram!
DeleteSynd att jag inte hittar kokossocker här och har redan användt allt jag hämtade med mig från FInland.Dina rutor ser så goda ut:)
ReplyDeleteTack snälla. Ja, synd att det inte finns där.
DeleteDen ser väldigt god ut och väldigt olik vanliga kladdkakor som jag faktiskt inte alls gillar :-)
ReplyDeleteOtroligt läckra recept! Det jag ska verkligen försöka. Jag har något yacon sirap, kan jag använda det istället för kokossocker? Många tack för receptet Katarina, jag hoppas du njuta av veckan, stor kram!
ReplyDeleteJa, testa med sirapen. Tack snälla Mette, kram!
DeleteVery yummy looking!
ReplyDeleteMmmmm nom nom nom!
ReplyDeleteJag har allt hemma förutom fullkorsmjöl, kan jag använda kokosmjöl eller sojamjöl istället?
DeleteKokosmjöl binder mycket vätska, så om du använder det måste mängden vara mindre än 1 dl. Sojamjöl har jag inte testat, men det borde nog gå att använda här. Lycka till.
Delete