Glass med smak av kola och kladdkaka, mums säger jag. Så god, men man behöver inte så mycket då den är ganska söt. Jag tycker att det är roligt med glass som har det där lilla extra, även om hederligt gammal vaniljglass är det bästa, men ibland så vill man ha lite mera. 

Ice cream with flavors of caramel and chocolate cake, yummy! So good, but you do not need much as it is pretty sweet. I think it's great with ice cream that has that little something extra, even if old fashioned vanilla ice cream is the best, but sometimes you just want a little more.




Coconut Sugar Ice cream with Sticky Cake bites

5 dl heavy cream
2,5 dl milk
2,5 dl coconut sugar
200 g cream cheese
1 vanilla bean, seeds
pinch of salt


Combine cream, milk, sugar, cheese and vanilla in a saucepan over medium-low heat. Whisk continuously until sugar has dissolved and cheese has completely combined with cream and milk. Remove from heat and salt. Pour into an airtight container and chill in the refrigerator overnight. Sieve the mixture to get rid of the vanilla bean. 

Churn the ice cream according to the manufacturer's instructions. When finished churning, fold in the pieces of sticky cake and transfer to an airtight container. Freeze until firm, about 2-4 hours.
 

Kokossockerglass med kladdkaka

5 dl vispgrädde
2,5 dl mjölk
2,5 dl kokossocker
200 g färskost
1 vaniljstång, frön
nypa salt


Kombinera grädde, mjölk, socker, ost och vanilj i en kastrull på medellåg värme. Vispa hela tiden tills sockret har lösts upp och osten har smält. Ta bort från värmen och blanda i salt. Häll i en lufttät behållare och ställ i kylskåpet över natten. Sila blandningen innan du häller den i glassmaskinen. Frys glassen enligt tillverkarens anvisningar. När glassen är klar blanda i kladdkakabitarna och överför glassen till en lufttät behållare. Frys tills glassen stelnat, ca 2-4 timmar.