En god sås med hetta från chilin. Ta mindre mängd av chili om du inte gillar för heta såser. Mycket god tillsammans med ett gott bröd eller varför inte som fyllning i tortilla.

A good sauce with heat from the chilli. Reduce the amount of chilli if you do not like hot sauces. Very delicious with a slice of bread or even as a filling in tortilla.


Butternut Squash Bean Chili

1 red onion, chopped
1 garlic clove, minced
1 red bell pepper, chopped
1 small butternut squash, peeled and chopped
olive oil
sea salt
black pepper
0,5-1 tsp chili powder
0,5 tsp ground cumin
pinch of cinnamon
pinch of brown sugar
1 can diced tomatoes
2,5 dl vegetable broth (1 cup)
1 can black beans, rinsed and drained

Heat a pan with olive oil and fry onion, garlic, bell pepper and butternut squash for 10 minutes. Add the spices and cook for 2 minutes. Add the tomatoes and vegetable broth and let simmer for 20 minutes. Add the beans and cook for another 20 minutes or until the butternut squash is soft.


Butternut Squash Bön Chili

1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 röd paprika, hackad
1 liten butternut squash, skalad och hackad
olivolja
havssalt
svartpeppar
0,5-1 tsk chilipulver
0,5 tsk malen spiskummin
nypa kanel
nypa farinsocker
1 burk tärnade tomater
2,5 dl grönsaksbuljong
1 burk svarta bönor, sköljda och avrunna

Värm en kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök, paprika och squashen i 10 minuter. Tillsätt kryddor och stek i 2 minuter. Tillsätt tomater och grönsaksbuljong och låt sjuda i 20 minuter. Lägg i bönorna och koka i ytterligare 20 minuter eller tills squashen är mjuk.