Moist and delicious bread you get when you mix carrots and seeds. These breads also get a nice color of the carrot. Joy to both eyes and mouth :)
Tebröd med morot och frön
2
morötter, fint rivna
2,5
dl mjölk
2
tsk torrjäst
5-6
dl mjöl ( jag hade flerkorns- och fullkornsmjöl)
0,5
tsk salt
2
msk olivolja
1
msk sirap
2
msk solrosfrön
2
msk pumpafrön
2msk
hampafrön
Skala
morötterna och riv dem fint. Värm mjölken till 42 grader. Lägg alla
ingredienser i en skål och knåda för hand eller med maskin tills du har en
smidig deg. Låt jäsa under bakduk 30-60 min.
Fäll degen på ett mjölat bakbord och knåda den smidig.
Kavla degen så den är ca 1-2 cm tjock och tryck ut kakor med kakmått. Placera
tekakorna på bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk 30 min. Pensla
med vatten och strö på frön. Grädda i 225 grader mitt i ugnen 10-12 min
Tea
Bread with Carrot and Seeds
2
carrots, finely grated
2,5
dl milk
2
tsp dry yeast
5-6
dl flour (I used multigrain- and whole wheat flour)
0,5
tsp salt
2
tbsp olive oil
1
tbsp syrup
2
tbsp sunflower seeds
2
tbsp pumpkin seeds
2
tbsp hemp seeds
Peel
the carrots and grate them finely. Heat milk to 42 degrees. Place all
ingredients in a bowl and knead by hand or by machine until you have a smooth
dough. Let rise for 30-60 minutes.
Fold the dough on a floured surface and knead until
smooth. Roll the dough to 1-2 cm thick and press out bread with cookie cutters.
Place them on a parchment paper lined sheet. Let rise covered for 30 minutes.
Brush with water ans sprinkle with seeds. Bake in 225 degrees oven for 10-12
minutes.
22 Comments
Startar gärna dagen med dessa kram Diana
ReplyDeleteTack, kram!
DeleteLåter jättegott! Det blir verkligen saftigt bröd med morötter!
ReplyDeleteHa en fin söndag!
Kram kram
//Lana
Tack. De är saftiga och goda. Önskar dig en fin dag, kram!
DeleteVi äter oerhört lite bröd härhemma sedan yngsta dottern flyttade. Min sambo ät Lltid gröt på morgonen och jag knäckebröd eller soygurt. Jag blir så sugen när jag ser dina vackra bilder men när jag bakar blir brödet bara liggande. Konstigt, va!?
ReplyDeleteJag önskar dig en härlig bak-söndag. Själv ska jag baka lakrits- och hallonmaränger med chokladrippel. Hihi! Kram!
Tack. Jag är väldigt förtjust i bröd och borde säkert äta mindre av det :) Lycka till med baket, kram!
DeleteDe ser jättegoda ut!
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteSounds delicious!Happy Autumn,dear!
ReplyDeleteThanks Lenia! Hugs.
DeleteUnderbaart gott det ser ut! :D
ReplyDeleteTack Jennifer :)
DeleteDina sämlor ser mycket lockande ut:)
ReplyDeleteSå fina bröden ser ut och det blir verkligen så saftigt med morot i :) Kramar!
ReplyDeleteTack Amy! Kram
DeleteSer väldigt goda ut! :)
ReplyDeleteMen åh, vad gott! Ser verkligen så gott ut. MÅSTE prova det!
ReplyDeleteTack för receptet.
Kram
Tack snälla :) Kram
DeleteNu äter jag inte bröd längre men innan bakade jag ofta bröd av den här typen. Så jättegott! Moroten ger också brödet lite längre hållbarhet tycker jag. Blir inte torrt lika fort.
ReplyDeleteJa, så är det med morot i bröd.
DeleteGrymt goda ser de ut dina fina frallor! Jag gillar verkligen morot i bröd och kakor med den fina färg och saftighet det ger.
ReplyDeleteNu får vi hålla tummarna för att det blir lite skönt sensommarväder som de har lovat:)
Kram vännen och njut av solen i morgon!
Tack snälla! Ja, vi får hoppas på sol och värme. Kram, ha en fin dag du också!
Delete