Saturday, August 3, 2013

Sugar-Free Coconut Flour Banana Cake

En sockerfri och glutenfri kaka, med sötma från banan. Mycket goda, mättande och proteinrika. Kokosmjöl innehåller rikligt med protein, fibrer och fett. Jag gjorde muffins av smeten, men man kan lika bra använda sig av en större form. 

A sugar-free and gluten-free cake, with sweetness from banana. Very good, hearty and protein-rich. Coconut flour is rich in protein, fiber and fat. I made ​​muffins of the batter, but you can just as well use a larger form.


Sugar -Free Coconut Flour Banana Cake

4 eggs
2 bananas, mashed
0,5 dl coconut oil, melted
1/4 tsp sea salt
1/4 tsp baking soda
1 3/4 dl coconut flour
1 tsp cinnamon

Mix eggs, bananas, and coconut oil. Add the dry ingredients and stir. Pour the batter in a loaf pan or in individual cake molds. Bake in 175 C oven for about 35 minutes for the loaf pan and about 20 minutes in smaller molds.


Sockerfri Kokosmjöl Banankaka

4 ägg
2 bananer, mosade
0,5 dl kokosolja, smält
1/4 tsk havssalt
1/4 tsk bikarbonat
1 3/4 dl kokosmjöl
1 tsk kanel

Blanda ägg, bananer och kokosolja. Lägg i de torra ingredienserna och rör om. Häll smeten i en brödform eller i enskilda kakformar. Grädda i 175 C ugn i ca 35 minuter för brödform och ca 20 minuter för mindre formar.


20 comments:

  1. Åh, så gott! Kan man använda bakpulver istället för bikarbonat tro? Kramar och trevlig helg!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, du kan nog ta bakpulver istället :) Kram och en fin helg till dig också.

      Delete
  2. Ser i vanlig ordning jättegott ut! Jag har aldrig använt cocosmjöl, men jag har hört att det kan vara lite svåranvänt, vad tycker du?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Moma! Jag köpte kokosmjöl för första gången denna vecka och den fungerar inte som vetemjöl :) Alltså den binder vätska mycket mera än vanligt mjöl, så det behövs mindre av den eller sedan mera ägg och vätska i smeten. Hittills är jag nöjd med den och jag skall fortsätta experimentera med den :)

      Delete
  3. Supersnyggt! Och gott låter det som :) Muffins enligt min smak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Marja. Jag tror att de här är något för dig :)

      Delete
  4. Du har lagt upp dem så snyggt och jag smakar gärna en till fikat nu! Jag är imponerad över alla recept som du komponerar och hinner med att baka dessutom!!! Duktiga du:)
    Lördagskramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack snälla Helena, vad glad jag blir. Jag är väldigt intresserad av att testa olika kombinationer och nya råvaror. Tack och kram till dig!

      Delete
  5. Låter jättegoda! Jag har haft en påse med kokosmjöl stående i skafferiet alldeles för länge, så dessa ska jag testa så fort jag kommer tillbaka till min lägenhet :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Louisa. Bra, hoppas du gillar dem också :)

      Delete
  6. I love these healthy and tasteful muffins!
    Kisses,dear!

    ReplyDelete


  7. Una verdadera delicia me gusta su aroma muy hermoso,hugs,hugs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Rosita! The flavor of these is lovely. Have a great day, hugs!

      Delete
  8. I made these beauties & loved them so much, so did my mom! :) I just gave you an award!!!

    http://sophiesfoodiefiles.wordpress.com/2013/08/04/awards-spinach-courgettes-smoked-tofu/

    ReplyDelete
    Replies
    1. You already made these, wow. Thanks Sophie!

      Delete