Den här glassen lade jag upp på instagram förra helgen och Moma på momaskitchen var väldigt ivrig att testa glassen, så henne mailade jag receptet och hon har nu gjort glassen också. Hoppas du gillade den :) En krämig glass med ricotta, körsbär och mandel. Hur god som helst. Jag tycker att en skvätt körsbärslikör skulle passa i smeten, men det hade jag inte hemma. Men om du testar glassen tveka inte att ha i lite likör också :)  

This ice cream, I put up on instagram last weekend and Moma at momaskitchen was very eager to try the ice cream, so I emailed her the recipe and she has now made it too. Hope you liked it :) A creamy ice cream with ricotta, cherries and almonds. Really good. I think a dash of cherry liqueur would fit into the batter, but I did not have that at home. But if you want to make the ice cream you can try to add a little liqueur :)


Körsbär-Ricottaglass

2-3 dl körsbär, urkärnade
250 g ricotta
2,5 dl grädde / mjölk
3/4 dl socker
0,5 tsk vaniljextrakt
¼-0,5 tsk mandelextrakt
körsbärslikör? Jag hade det inte, men skulle tycka att det passar

Hacka körsbären i små bitar. Blanda alla ingredienser tillsammans och ställ i kylskåp (behövs kanske inte om ricottan och grädden är kalla).
Frys glassblandningen i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
När blandningen är fryst och krämig, överför till en behållare och ställ i frysen för några timmar.

 


Cherry Ricotta Ice Cream

2 dl cherries, pitted
250 g ricotta
2,5 dl cream / mjölk
3/4 dl sugar
0,5 tsp vanilla extract
¼-0,5 tsp almond extract

Chop the pitted cherries into small pieces. Mix all ingredients together and freeze the mixture in an ice cream maker according to the manufacturer's instructions. Transfer to a container, cover and freeze for a few hours before serving.