Tuesday, May 28, 2013

Tomato and Ricotta Peanut Butter Sauce

Vilken fin och solig dag vi hade igår. Hoppas det håller i sig nu, för värme har jag saknat. Idag får ni ett recept på en sås som är snabblagad och innehåller bra med protein. God är den dessutom, vilket är viktigt :)

What a nice and sunny day we had yesterday. Hope it continues, because I have been missing warm weather. Today, you get a recipe for a sauce that is quick to make and contains good protein. Moreover, it is delicious, which is important :)


Tomat-Ricotta-Jordnötssmörsås

1 lök, hackad fint
1 vitlöksklyfta, hackad fint
500 ml passerad tomat
1 liten zucchini, i bitar
1 liten gul paprika
1 burk blandade bönor
socker
salt
peppar
basilika
ca 1 msk jordnötssmör eller efter smak
2 msk ricotta

Hacka lök och vitlök. Häll dem i en kastrull med olja och stek en stund. Blanda sedan i tomat, zucchini, paprika, bönor och någon tesked socker. Låt koka 15 minuter. Krydda och blanda i jordnötssmör och ricotta. Servera med t.ex. quinoa eller en god skiva bröd.


Tomato and Ricotta Peanut Butter Sauce

1 onion, chopped finely
1 clove garlic, chopped finely
500 ml tomato passata
1 small zucchini, cut into pieces
1 small yellow bell pepper, cut into pieces
1 can mixed beans
sugar
salt
pepper
basil
about 1 tbsp peanut butter or to taste
2 tbsp ricotta

Chop the onion and garlic. Put them in a pan with oil and fry for a while. Then mix in the tomatoes, zucchini, bell peppers, beans and sugar. Let boil 15 minutes. Season and mix in peanut butter and ricotta. Serve with quinoa or a good slice of bread.

22 comments:

  1. Låter som något jag skulle gilla. Som vanligt... ;)

    ReplyDelete
  2. Vilken spännande tomatsås! Det här vill jag testa! :)
    Ha en fin dag!
    Kramar!
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana. Ja, mycket god sås. Ha det bra, kram!

      Delete
  3. Oj, jordnötssmör i en tomatsås, det hade jag nog aldrig kommit på själv. Galet nog för att kunna funka! :-) Proteinrika recept lägger jag alltid på mig då det är precis sådan mat jag måste äta! Tack. :-) Ha en riktigt härlig tisdag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det funkar och är så gott. Tack det samma!

      Delete
  4. Härligt recept och bra tips för våra vegetariska dagar. Och tänk så lämpligt att jag har rester både av ricotta och jordnötssmör hemma! Hoppas solen skiner lika välvilligt i Amsterdam som här! Ha en bra dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, men då passar den här såsen perfekt. Ja, här skiner solen idag också.

      Delete
  5. Dela med dig av din bästa matupplevelse och ta chansen att vinna den grymma guiden Explore Food som innehåller matupplevelser till ett värde av 20 000 kr! :)
    http://adaras.se/2013/may/tavling-vinn-upplevelseboken-explore-food.html#comment

    ReplyDelete
  6. Ja solen har visat sig och idag har vi haft riktigt varmt och skönt på eftermiddagen :) Vilka kombinationer i såsen, ska jag testa vid tillfälle! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, idag har det också varit en solig och varm dag, trevligt! Kram

      Delete
  7. Solen kom till örebro idag iaf, hoppas den besökte dig med... Gott det låter:)
    Kram till dig från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skönt med sol. Ja, vi hade också sol :) Tack och kram!

      Delete
  8. Uhm trevligt recept! och verkligen inbjudande färg, tack för ett annat bra recept kära Katarina! Ha en härlig kväll, kram :-)

    ReplyDelete
  9. Vad gott! Allt med jordnötssmör blir gott tycker jag :)
    Hoppas ni fortfarande har fint väder!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, jag gillar den smaken också. Igår hade vi åska och regn, men idag ser det klart ut.

      Delete
  10. Vad kul med jordnötter i! Mina tankar går genast till vad mer man kan göra för gott med jordnötssmör i... Jordnötssmör i maten liksom :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bra om jag kan inspirera. Hoppas du kommer på något kul :)

      Delete
  11. I made your tasty sauce today & we ate it with sautees brown rice cakes!

    So delicous, Katarina! xxx It is a very special sauce & so versatile to use! It would be great on jacked potatoes, to fill up !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Sophie, you make me happy! Hugs!

      Delete