Monday, May 27, 2013

Rhubarb-Crumb Tarts

Ett till recept med rabarber! Ja, jag tycker väldigt mycket om rabarber :) Servera pajerna gärna med vaniljglass eller vaniljkräm.

Another recipe with rhubarb! Yes, I like it very much :) Serve the tarts with vanilla ice cream or vanilla custard.


Rhubarb-Crumb Tarts

1 dl sugar
0,5 tsp baking powder
2 dl flour
1 dl almond meal
120 g butter
1 small egg
1/8 tsp salt


Preheat the oven to 180 degrees C. Grease four 10 cm tart pans.
In a medium bowl, stir together sugar, flour, almond meal, baking powder and salt. Use a fork to blend in the butter and egg. Dough will be crumbly. Pat half of dough into the prepared pans. Pour rhubarb compote on the crust and crumble remaining dough over the berry layer. Bake in oven for 20-25 minutes, or until top is slightly brown.


Rabarber-Smulpajer

1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
120 g smör
1 litet ägg
1/8 tsk salt


Värm ugnen till 180 grader C. Smörj fyra 10 cm pajformer.
I en skål, rör ihop socker, mjöl, mandelmjöl, bakpulver och salt. Använd en gaffel för att blanda i smör och ägg. Degen blir smulig. Tryck hälften av degen i formarna. Häll på kompott och sedan smula på resterande deg. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, eller tills toppen är något brun.

40 comments:

  1. Åh, så mycket gott du bakat med rabarber! Jag skrev ut ditt recept med kesella/kvarg i så det har jag tänkt att testa bara tid finnes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Remsan! Ja, den med kvarg är mycket god!

      Delete
  2. Hej!
    Bara undrar, inte skall det väl vara 1 dl. kakao i?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi, nej inte skall det ju vara kakao i degen :) Tack för att du lade märke till det.

      Delete
  3. Hej!
    Då skall jag testa denna och dessutom Din banankaka. Då åker de gamla bananerna med!
    Ska bli kul!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt och hoppas du gillar dem också. Tack.

      Delete
  4. Oh, så gott, så gott! Måste göra rabarberpaj! Hann inte igår... :)
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är så gott. Ha det fint, kram!

      Delete
  5. Lovely tart! I've never tried rhubard before, not sure whether it's available here.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Ann! I have found rhubarb at Tangling Mall, it was imported from Australia.

      Delete
  6. Vilka goda saker man alltid hittar här:)

    ReplyDelete
  7. What a wonderful tart!Love your treats,dear!
    Hugs!

    ReplyDelete
  8. Vilka härliga recept du bjuder på! Rabarber som är så gott!
    Kram

    ReplyDelete
  9. Ja, rabarber gillas. Tycker om den syrliga smaken. Fick ett stort knippe av min mamma i helgen så det får väl bli något mer gjort snart, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Så kul att du fått rabarber, det är ju så gott. Kram

      Delete
  10. Åh, så många goda rabarberrecept du gör!

    Kram kram

    ReplyDelete
  11. Åh, rabarber är väl de godaste som finns :0)

    ReplyDelete
  12. åhhh fina du vad det ser gott ut mums : ) krsm sofia

    ReplyDelete
  13. Stora härliga recept med rabarber! Jag är också ett stort fan av rabarber, men vår är inte redo att dra ur marken ännu. Men när de är redo, jag vet precis vad de är för :-) ha en riktigt trevlig vecka och tack för recepten! Kram :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Mette :) Mums, så gott med den första rabarberpajen, hoppas de snart har växt till sig. Kram

      Delete
  14. these are so cool, a step up from mine yum

    ReplyDelete
  15. En rabarberpaj är ju aldrig helt fel. Och massvis med vaniljsås till!!! Mums!1
    Kram

    ReplyDelete
  16. Ser väldigt gott ut såklart! Och jag måste fixa mer rabarber och göra. Det blev rabarberkompott istället för paj sist. Fy på mig... Fast gott var det!
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rabarberkompott är också otroligt gott! Tack och kram.

      Delete
  17. Rabarber paj har vi ätit ett par gånger här hemma: Jag tycker det är så gott och kommer även bjuda på det imorgon när jag får fikabeök av en väninna! Kram till dig:)

    ReplyDelete
  18. men åh vad gott. Har massa rabarber jag måste göra något av i helgen. tack!
    Lena från make a head food

    ReplyDelete