Sunday, May 26, 2013

Rhubarb-Coconut Cookies

Det går att baka mycket gott med rabarber och i kex tillsammans med kokos och kardemumma blir det riktigt lyckat. Vad bakar du helst med rabarber? Nu finns även hovkonditorn på Facebook, välkomna!

You can bake many delicious things with rhubarb and cookies along with coconut and cardamom becomes really successful. What do you prefer to bake with rhubarb? Hovkonditorn is now also on Facebook, welcome!


Rhubarb-Coconut Cookies

120 g butter, softened
1,5 dl sugar
1 eggs
3,5 dl flour
0,5 tsp baking soda
1/4 tsp salt
0,5 tsp cardamom
1 dl flaked coconut
1,5 dl fresh rhubarb, diced

In a bowl, cream together the butter and sugar until light and fluffy. Beat in the egg. Gradually add the dry ingredients to the butter-sugar mixture and mix until well combined. Fold in the coconut and rhubarb. Scoop cookie dough using a cookie scoop onto parchment paper lined baking sheets, leave some space between the cookies. Bake at 175° for 12 - 14 minutes.


Rabarber-Kokos Cookies

120 g smör, mjukt
1,5 dl socker
1 ägg
3,5 dl mjöl
0,5 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
0,5 tsk kardemumma
1 dl kokosflingor
1,5 dl färsk rabarber, tärnad

I en skål, vispa ihop smör och socker tills ljust och fluffigt. Vispa i ägget. Tillsätt de torra ingredienserna till smöre-sockerblandningen och blanda. Blanda i kokos och rabarber. Med en matsked eller glasskopa lägg högar av smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, lämna lite utrymme mellan kakorna. Grädda i 175 ° i 12 - 14 minuter.

34 comments:

  1. Rabarber och jordgubbspaj kram Diana

    ReplyDelete
  2. Så gott det ser ut, rabarber är verkligen himla gott, ja de äts ju under en begränsad period vilket gör att man inte tröttnar på dte

    ReplyDelete
  3. Vilken spännande blandning. // UllanBullan testar i köket

    ReplyDelete
  4. Täydellinen makuyhdistelmä!:)

    ReplyDelete
  5. Mmm...så gott med rabarber! Har rabarber i kylen....funderar på att baka rabarberpaj idag... :)
    Ha en fin söndag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, rabarberpaj är så gott. Ha det bra, kram!

      Delete
  6. Eipä ole koskaan tullut mieleen käyttää raparperia kekseissä. Tai no, en kauheasti keksejä yleensä leivokaan. Vaikuttaa ihanalta.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Raparperi sopii oikein hyvin kekseihinkin :)

      Delete
  7. Rabarberkakor har jag gjort förut, men inte med kokos i. Det verkar väldigt gott ihop!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kokos passar också mycket bra med rabarber.

      Delete
  8. I just finished making them, using home grown rhubarb from my garden!

    These are just freaking delicious, my sweet friend! :) georgous!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh, thank you Sophie! Home grown rhubarb is the the best!

      Delete
  9. Mmm, jag är inget fan av kakor men dessa ser goda ut :) Kram!

    ReplyDelete
  10. Vad gott det låter! Jag måste också börja baka med rabarber snart. Fint att ha i småkakor!

    ReplyDelete
  11. Vi har haft lite rabarberfrossa nästan denna helgen, drink i fredags, såser och kaka både igår och idag. Har vi tur så ska vi nog få till någon marmelad framöver också, det finns ju hur mycket gott som helst:)
    Kokos och kardemumma är fina kompisar till rabarberna, så gott så.

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rabarber kan användas så mångsidigt! Tack.

      Delete
  12. Vi har gjort smältrabarber med mjukglass i helgen. Gott även för mig som inte är så förtjust i vare sig rabarber eller glass. Men detta var mums. Dina kakor ser goda ut och jag sparar receptet genast! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mums, så gott. Tack Erika och kram!

      Delete
  13. Jag gjorde en kompott med rabarber och jordgubbar i fredags som blev suprnajs!
    Dina kakor ser jättegoda ut. Kardemumma är gott!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja rabarberkompott är så gott. Tack!

      Delete
  14. Har aldrig testat rabarber i småkakor, men det här ser frestande ut! Får se om det blir några rabarber mer för de flesta vi har gjorde jag paj på igår. Icas knäckiga rabarberpaj som är underbar med en skopa god vaniljglass (och har man inga rabarber så är den lika god med hallon).

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, rabarber passar också bra i kakor. Knäckig rabarberpaj låter så gott, tack för tipset.

      Delete
  15. Oj vilken spännande kombination! Kreativt! :)

    ReplyDelete
  16. Så mycket gott du bjuder på med rabarber nu, dessa måste jag prova :D

    ReplyDelete
  17. Körde på ditt recept och la till bitar av vit choklad. Vilken smakkombo!!!

    ReplyDelete