Sunday, May 12, 2013

Raspberry-White Chocolate-Ricotta Turnover

Här får du ett tips på en dessert som går snabbt att tillreda om man har alla ingredienser hemma. Frasig smördeg fylld med len ricotta, syrliga hallon och söt vit choklad. Att servera vaniljglass till är som pricken över i:et. Gott! Grattis till alla mammor på morsdagen idag, speciellt min egen mamma. Tack att du är du, kram!

A quick dessert to make if you have all the ingredients at home. Crispy puff pastry filled with smooth ricotta, tart raspberries and sweet white chocolate. To serve it with vanilla ice cream is like icing on the cake. Delicious! Congratulations to all mothers on Mother's Day today, especially my mom. Thank you for being you, hugs!


Raspberry-Ricotta Turnover

puff pastry sheets
ricotta
powdered sugar
raspberry jam
frozen / fresh raspberries
white chocolate, chopped
pistachios, chopped

Mix ricotta, powdered sugar and raspberry jam. Taste the mixture, add something if needed. Put a tablespoon of the filling on the pastry sheets and top with raspberries and white chocolate. Pinch the dough with a fork. Brush with egg and sprinkle with chopped pistachios. Bake in 200 degree oven for 20-25 minutes. Serve warm with vanilla ice cream.



Smördegsbakelse med hallon, ricotta och vit choklad

smördegsark
ricotta
florsocker
hallonsylt
frysta/färska hallon
vit choklad, hackad
pistagenötter, hackade

Blanda ricotta, florsocker och hallonsylt. Smaka av.  Lägg en matsked av fyllningen på ett smördegsark och toppa med hallon och vit choklad. Kläm ihop degen med en gaffel. Pensla med ägg och strö på hackade pistagenötter. Baka i 200 graders ugn ca 20-25 minuter. Servera dem varma med vaniljglass.

38 comments:

  1. Så finurligt att stoppa allt gott i ett enda paket. Ha en fin söndag. Kram!

    ReplyDelete
  2. Åh vad gott och smart med ett litet paket med godsaker i!
    tack för tipset :)
    Lena från make a head food

    ReplyDelete
  3. Det lät gott!!! Har gjort varianter med annan fyllning tidigare. Men denna skall jag komma ihåg. Ha en fin söndag! // UllanBullan testar i köket

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det blir så gott! Ha en fin söndag!

      Delete
  4. ååh det lät ju hur gott som helst. Har hallon och smördeg i frysen. Kanske borde gå ut och komplettera lite.. ha en fin söndag!

    ReplyDelete
  5. Gott, de här ska jag absolut testa någon gång!

    ReplyDelete
  6. Lätt som en plätt...om man har alla ingredienser hemma:)) Jag får nog se till att skaffa hem lite hallon och Ricotta för det ser ut som en efterrätt som skulle uppskattas av yngsta dotter. Det hade ju varit mums igår kväll... men vi får ta det en annan gång:)) Såg att ni firar Mors Dag idag, vi ligger ju lite senare här i Sverige. Läste att det sägs bero på att vi har det kallare och ju senare, ju mer säkert är det att vi kan plocka blommor ute i naturen.

    Ha en fin söndag och hoppas att Du blir lite ompysslad idag!

    kram lisamaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, exakt! Det var intressant information om när morsdagen firas :) Tack för den. Ha det bra, kram!

      Delete
  7. Ville bara tillägga att, ALLA efterrätter uppskattas av mig!!;)) men dottern är lite mer sparsmakad.

    kram

    ReplyDelete
  8. Mmm...smaskens! Vit choklad och hallon är så underbart gott tillsammans! :)
    Ha en fin dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är smaskens! Ha det bra, kram!

      Delete
  9. Hallon är ju så gott, tycker faktiskt att det är strået vassare än jordgubbar om vi ska vara helt ärliga. Kanske det kan bero på att man oftast äter så mycket mer jordgubbar och därför tröttnar lite på dom...
    Paket som dessa öppnar vi mer än gärna:)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det ju och i detta recept passar nog hallon bättre. Jordgubbarna kan vara lite för vattniga. Tack och kram!

      Delete
  10. Vilka underbara bilder! Det ser så aptitretande ut ;)

    ReplyDelete
  11. oj vad gott det låter! Snygg också. :-)
    Blev så förrvirrad när du skrev grattis på morsdagen. Trodde jag missat gratta min mor, men i Sverige är det inte mors dag förrän den 26 maj. ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Carina! Ja, faktiskt Sverige firar lite senare.

      Delete
  12. yum de ser så läckra ser! Jag älskar ricotta, och det blir säkert min nya favorit dessert :-) tack för en underbar recept och har en bra vecka :-) kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Ha en fin vecka du också, kram!

      Delete
  13. Hallon och vitchoklad mums kram Diana

    ReplyDelete
  14. Åh, kära nån så gott igen!!

    ReplyDelete
  15. Herregud såg himmelskt goda ut du! :)

    ReplyDelete
  16. Jag såg dom innan men var tvungen att vänta i någon dag innan jag kommenterade ;) SÅ grymt snygga vännen... vill ha!!

    ReplyDelete
  17. Hur mycket av varje ska man ha?:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag gjorde på högt. Gör enligt hur många smördegsark du har och ögonmässigt se hur mycket fyllning som behövs.

      Delete