Monday, May 6, 2013

Raspberry-White Chocolate Cookies

Vilken varm och solig helg vi haft i Amsterdam. Det har blivit långa promenader i det vackra vädret. Nästa vecka utlovas hela 24 grader varmt :) Idag får ni ett recept på kex med syrliga hallon och söt vit choklad. Mycket fräscha och goda i smaken. 
Idag fyller min pappa år, jag hoppas att vi kommer att ses snart, grattis!!

What a warm and sunny weekend we had in Amsterdam. We have been enjoying long walks in the beautiful weather. Next week we should have 24 degrees :) Today you get a recipe for cookies with tart raspberries and sweet white chocolate. Very fresh and good in taste. Today is my dad's birthday, I hope we can meet soon, happy birthday!


Hallon-Vit Choklad Cookies

125 g smör, mjukt
1 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk grädde
1 tsk vaniljsocker
100 g vit choklad, hackad
100 g hallon, färska eller frysta

Värm ugnen till 180 C. Klä en bakplåt med bakplåtspapper. Vispa smör och socker tills ljust. Tillsätt mjöl, bakpulver, grädde och vaniljsocker. Blanda. Rör i choklad och smulade hallon försiktigt i blandningen. Forma degen till 12 bollar och lägg på plåten. Lämna utrymme mellan kakorna. Grädda i ca 15 minuter. Låt kakorna svalna.


Raspberry-White Chocolate Cookies

125 g butter, softened
1 dl sugar
2,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tbsp cream
1 tsp vanilla sugar
100 g white chocolate, chopped
100 g raspberries, fresh or frozen

Preheat the oven to 180 C. Line baking trays with parchment paper. Cream butter and sugar until light. Add the flour, baking powder, milk, and vanilla sugar. Mix. Stir in chocolate and crumbled raspberries gently into the mixture. Form the dough into 12 balls and put on baking trays. Leave space between the cookies. Bake for about 15 minutes. Allow the cookies to cool and firm up.  

46 comments:

  1. Mmm...så goda! Jag älskar hallon! :)
    Grattis till din pappa! :)
    Ha en toppen dag! Härligt med sommarvärmen! Hoppas blir så snart i Sverige med! :)
    Kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, hallon är så gott, ag gillar det syrliga. Tack för gratulationerna. Ha en fin dag, kram!

      Delete
  2. Ihanan näköisiä keksejä!:) Täällä on edelleen ollut jäätävän kylmää. Kevät on paljon myöhässä. Toivottavasti tännekin päin on jo lämpimämpää ilmaa matkalla.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Toivottavasti lämpö saapuu pian sinnekin!

      Delete
  3. ÅH så gott, åt en liknande kaka på Espresso house men med tranbär men hallon är ju godare :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Eleonore! tranbär och vit choklad låter också gott.

      Delete
  4. mums,vit choklad och hallon,det låter underbart:)

    ReplyDelete
  5. Vad underbart med värme! Jag längtar så efter att sitta ute och få lite färg på min mjölkfärgade hud!

    Kakorna ser otroligt goda ut. Jag funderar på att baka lite ikväll, får se vad det kan bli för något... Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, värmen gör en piggare och på gott humör. Tack Erika, lycka till med bakandet. Kram

      Delete
  6. Åhh, helt i min smak :) ska definitivt testa kram Diana

    ReplyDelete
  7. Jag har också haft en underbar helg på Öland med mycket sol och vackra vyer. Det är trevligt att följa dig på Instagram och se livet i bilder också:)

    Vilka goda kakor du har bakat. De måste testas och smakar säkert kanon till ett sommarfika ute.

    Tack för din värmande krya på dig hälsning! Den uppskattas och värmer mig:)

    Ha en bra måndag! Kram vännen

    ReplyDelete
    Replies
    1. Öland är vackert, där har jag varit med min familj som barn. Tack, ja kakorna är mycket goda och passar bra till utefikat :) Önskar dig en bra dag också vännen! Kram

      Delete
  8. gaqhhh vad det ser gott ut wonderful : ) har du ätit poffertses (stavning?) än? : ) kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sofia! Ja, jag har ätit poffertjes med mycket florsocker på :) Kram

      Delete
  9. 24 grader låter ju inte helt fel. Och kakorna ser supersmarriga ut!

    ReplyDelete
  10. Vilka underbara bilder och vilket recept! Det låter som att till och med jag kan baka dem ;) Bra att bunkra upp med kakor inför sommaren! Eller inför... Ni verkar ju redan ha den hos er ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Sara! Ja, du kan bra baka dessa :) Ja, nu känns det som sommar!

      Delete
  11. Vit choklad använder jag alldeles för sällan men det är ju så gott i bakverk och kakor! Ser riktigt smarriga ut vännen, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, vit choklad passar så bra i bakverk. Tack Amy, kram!

      Delete
  12. Åh, helt underbara kakor! Du är ju ett geni vännen!
    Ser att man kan pinna dina foton på pinterest. Har du lust att förklara för mig hur man gör för att få till det så?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket! Jag skickade email till dig om att pinna foton.

      Delete
  13. Det här receptet kommer jag sno åt mig direkt! En kollega fick nämligen idag önska bakverk inför näta veckas mysfika och ville då ha något med vit choklad och hallon :)

    ReplyDelete
  14. gud vilka söta kakor, ser väldigt goda ut!

    ReplyDelete
  15. Supersnygga kakor, väldigt fint med lite färgglatt! Även blåbär passar fint i kakor :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack :) Ja, blåbär är också gott!

      Delete
  16. im sorry, whats a dl? A deciliter?

    ReplyDelete
  17. De här kakorna låter supergoda! Sött med vit choklad och så lite syrlighet från hallonen :) Perfekt!

    ReplyDelete
  18. Ser riktigt frestande ut, så jag ska försöka mig på att göra något liknande - men glutenfritt förstås. Borde ju gå. Ha en fin och vårlig dag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, glutenfritt funkar nog också! Ha en fin dag du också.

      Delete
  19. Stora underbara recept och du vet att jag älskar hallon. mums ditt recept är bokmärkt! hoppas du njuter av veckan och den vackra vackra vädret, vi såg också bra väder här i Danmark. Stora kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, hallon är så gott! Ja, det är så skönt med varmare väder. Kram

      Delete
  20. Mums, de där skulle verkligen falla mig i smaken! :)

    ReplyDelete
  21. Raspberry and white chocolate is my absolute favourite combination, your cookies look so delicious!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, it's a great combination. Thank you Rosie!

      Delete
  22. Hej! Ska chokladen och bären vara grovt hackade? eller ska bären vara hela?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Monique! Ja, båda skall vara hackade. Jag gillar dem bättre då hallonen också är i bitar. Lycka till!

      Delete
  23. Ååh det låter och ser jättegott ut!! Jag tänkte baka cookisarna men hade inga hallon hemma, tror du att det funkar lika bra med blåbär?
    Tacksam för svar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Jonna! Ja, blåbär funkar nog också :)

      Delete