Wednesday, May 15, 2013

Lentil-Vegetable Stew

Ett sås som är lätt att laga och man kan ta de grönsaker man har hemma. Jag använde röda linser, men likväl kan man använda gröna. Grytan är god som sådan med bröd eller knäckebröd, men man kan koka ris eller pasta till också om man så vill.

A sauce that is easy to make and you can take the vegetables you have at home. I used red lentils, but you can use green as well. The stew is good as such with bread or crisp bread, but you can eat it with rice or pasta, if you prefer.


Lins-grönsaksgryta

2,5 dl kokta röda linser
1 röd lök, hackade fint
1 vitlöksklyfta, hackad fint
2-3 morötter, tärnade
1 burk krossade tomater
10 st körsbärstomater
1 liten broccoli
salt
peppar
basilika
sambal oelek
(vatten)

Hacka lök och vitlök fint och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt morötter och tomater och låt koka 20 minuter. Blanda sedan i broccoli och linser och låt koka tills morötterna är mjuka. Krydda enligt smak. Tillsätt vatten om du vill ha en lösare gryta/ sås.


Lentil-Vegetable Stew

2,5 dl cooked red lentils
1 red onion, chopped finely
1 clove garlic, chopped finely
2-3 carrots, diced
1 can diced tomatoes
10 cherry tomatoes
1 small broccoli
salt
pepper
basil
sambal oelek
(water)

Chop the onion and garlic finely and fry in a pan with oil. Add carrots and tomatoes and cook for 20 minutes. Then mix in broccoli and lentils and cook until the carrots are soft. Season to taste. Add water if you want a looser stew / sauce.

8 comments: