Wednesday, May 22, 2013

Lasagna with Vegetables and Chevre

Av alla pastarätter är nog lasagne min favorit. Och det är lätt att variera innehållet och man kan ta ost efter smak. Jag gillar krämiga, lösa lasagner, så som de är nygräddade. Men sen igen gillar jag smakerna bättre följande dag, då smakerna satt sig. Hur vill du ha din lasagne? 

Of all the pasta dishes lasagna is probably my favorite. And it's easy to vary the content and you can choose cheese after taste. I like creamy, loose lasagna, like they are freshly made. But then again, I like the taste better the next day, when the flavors have settled. How do you like your lasagna?



Lasagne med grönsaker och chèvre

grönsaks-tomatsås
1 burk tärnad tomat
1 tetra passerad tomat (500g)
1 lök, hackad
1 vitlök, hackad
1 liten zucchini, i bitar
1 röd paprika, i bitar
2 morötter, skivade tunnt
socker
salt
peppar
torkad basilika

ostkräm
crème fraiche
getost
riven ost
salt
peppar

färska (torkade) lasagneplattor

Fräs lök och vitlök i en kastrull med olja. Tillsätt, zucchini, paprika och morötter, fräs ytterligare en stund. Häll i tomaterna, socker, salt och peppar. Låt småkoka 20 minuter. Smaka av och blanda i basilika.

Blanda alla ingredienser till ostkrämen. Smaka av.
Häll lite av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Lägg på några lasagneplattor och en del av ostkrämen. Fortsätt så några varv till. Häll överst tomatsås och strö på riven ost. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.


Lasagna with Vegetables and Chèvre

vegetable-tomato sauce
1 can diced tomatoes
1 tetra tomato passata (500g)
1 onion, chopped
1 garlic, chopped
1 small zucchini, cut into pieces
1 red bell pepper , cut into pieces
2 carrots, sliced ​​thin
sugar
salt
pepper
dried basil

cheese sauce
creme fraiche
goat cheese
grated cheese
salt
pepper

fresh (dried) for lasagna sheets

Fry the onion and garlic in a pan with oil. Add the zucchini, peppers and carrots, saute for another minute. Pour in the tomatoes, sugar, salt and pepper. Let simmer for 20 minutes. Season to taste and mix in the basil.

Mix all ingredients for the cheese sauce. Season to taste.
Pour some of the tomato sauce in bottom of a baking dish. Add some lasagna sheets and some cheese sauce. Continue like this until you have used everything Pour tomato sauce on top and sprinkle with grated cheese. Bake at 200 degrees about 30 minutes.


Skillnaden på konsistensen är stor, beroende på första eller andra dagen.
The difference in texture is huge, depending on the first or second day.

24 comments:

  1. Som dig, gud vad god den lät kram Diana

    ReplyDelete
  2. Mmmm, jag älskar också lasagne! Jag gillar den bäst dagen efter :)

    ReplyDelete
  3. Chevre - never tried that in lasagna, but maybe I should! Goat milk gouda usually goes really well, by the way :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. It's really good with chèvre in lasagna, you should try it. I have never tried goat milk gouda, thanks for the tip.

      Delete
  4. Vad som helst med chevre går hem hos mig! Det här låter underbart:)

    ReplyDelete
  5. Mouthwatering dish!The perfect way to enjoy lasagna!
    Kisses,dear!

    ReplyDelete
  6. Så gott med lasagne, din ser väldigt god ut.
    Kram

    ReplyDelete
  7. Men jag lyckas inte kommentera på mobilen. Försökte några gånger i morse.
    Jag vill i alla fall ha den dagen efter så att säga. Fast det är ju gott jämt! Det här ser och låter galet gott ut. Och chevre... Bara det! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Katarina! Ja, den är ju god både och :)

      Delete
  8. Älskar lasagne! Och åter igen så gör du en rätt som går rakt hem här. Gillar´t! Ha en skön torsdag!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack så mycket, kul att du gillar! Ha det bra!

      Delete
  9. Haha, gillar dag 1- och dag 2-bilderna ;) Lasagne är ju godast (och snyggast) dagen efter! Jag har gjort vegetarisk lasagne med ratatouille en gång, det var väldigt gott! Ska testa på fler vegolasagner :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, visst ser det ut som två olika maträtter :) Ratatouille passar bra i lasagne.

      Delete
  10. I love lasagne! I always do lasagne with minced meat, but your looks so tasty and I will make the same soon :)

    ReplyDelete
  11. Låter smarrigt, detta sparar jag för att testa i framtiden!

    ReplyDelete