Saturday, May 4, 2013

Croissant - Best ever recipe

Helgfrukost när den är som bäst består av bl.a croissanter. Sedan jag fann detta recept, har jag endast gjort enligt det, Croissanterna blir perfekta, enligt mig, krispiga på utsidan och mjuka och luftiga inuti. Våga testa. Croissanter var ett av det första jag bakade sedan vi flyttat till Amsterdam, viktigt att se att det funkar att baka dem här också :)

Igår fick vi äntligen våra möbler, känns verkligen skönt att ha ett möblerat hem igen. Efter många timmars ordnande, började vi få sakerna på plats. På kvällen var det skönt att få sätta sig i soffan med hemgjord pizza och bara njuta av att lägenheten känns som ett riktigt hem igen. Önskar er alla en solig lördag!

Weekend breakfast as its best, consists of croissants, among other things. Since I found this recipe, I've only used it, the croissants are perfect, in my opinion, crispy on the outside and soft and airy inside. Dare to make them. Croissants were one of the first things I baked since we moved to Amsterdam, important to ensure that it's possible to bake them here too :)

Yesterday, we finally got our furniture, it feels really good to have a furnished home again. After many hours organizing, we started to get things in place. In the evening it was nice to sit on the couch with homemade pizza and just enjoy that the apartment feels like a real home again. Wish you all a sunny Saturday!







27 comments:

  1. Så skönt att möblerna kommit och är på plats. Så gott med frasiga croissanter till frulle!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är det verkligen. Och croissanter är alltid så goda.

      Delete
  2. Wow, du är så duktig på att baka! Vilka fina croissanter! Jag skulle nog aldrig lyckas med sådana! Lyxigt att få avnjuta egna hembakade till frukost! :)
    Vad härligt att möblerna är på plats! :)
    Ha en fin lördag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Lana! Ja, hembakade är goda. Önskar dig en fin lördag! Kram

      Delete
  3. Så skönt att möblerna äntligen har kommit så att man kan få lite ombonat hemma.
    Wow vilka fina croissanter, vad duktig du är. Jag har själv velat göra croissanter men tycker det verkar så krångligt!!
    Du får har en trevlig helg!!
    Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det känns skönt. Det är ganska enkelt att göra croissanter, det tar förstås lite tid, men det är det värt :) Kram

      Delete
  4. Egna möbler är bäst! Önskar dig en skön lördag, även efter frukost. Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, så är det ju! Ha en fin lördag vännen. Kram

      Delete
  5. Så gott- fattar inte hur du hinner med att baka så mycket gott!!

    ReplyDelete
  6. Då skall jag utmana min urkassa engelska och testa receptet :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag har översatt det också, om du inte vill träna engelskan :)

      Delete
  7. Tar en fikapaus nu...nymalt kaffe och nybakad, lite lätt ljummen banankaka. Godast kall men knappast något går upp mot alldeles nybakat...
    Croissanter...det är såå gott!! har aldrig prövat att baka själv men kanske en gång när jag har gott om tid;)) (känner att jag börjar komma upp i varv igen, inte så bra) ljumma croissanter, smör och gott kaffe...mmm, det duger det. Är din profession något med bak/mat eftersom Du är så otroligt duktig? ...Amsterdam!? där har jag missat något. Tillbringade några dagar i Amsterdam för många år sedan, en stad som jag tyckte mycket om men som samtidigt var lite skrämmande. Hoppas ni kommer att trivas, ett steg närmare Sweden;)

    kram lisamaja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mums, gott också som ljummen. Nej, jag är utbildad barnsjukskötare, men har ett stort intresse för mat och bak. Vi har bott i Amsterdam nu i två månader och trivs bra. Kram

      Delete
  8. Tack för en fantastisk blog :)
    http://jouluni.blogspot.fi/2013/05/new-blog-love.html

    ReplyDelete
  9. You convinced me: both with the photos and with the words! Now I only need to make them and best of all taste them!

    ReplyDelete
  10. Måste vara otroligt skönt att äntligen få möblerna på plats.
    Vilka fina croissanter du bakat! Jag har inte ens vågat ge mig på att baka det ännu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det har känts som en väldigt lång väntetid. Men nu äntligen har vi ett möblerat hem. Tack, och de är så goda!

      Delete
  11. Crossianter har jag levt på i en vecka nu;-D Underbart!

    ReplyDelete
  12. Mmmm, de här ser otroligt goda ut vännen. Så duktig du är! Jag har heller inte bakat "äkta" croissant... bara fuskvarianten ;)

    ReplyDelete
  13. Härligt att få ordning.
    Jag blir väldigt sugen på att testa. Receptet såklart sparat :) Kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är det verkligen! Ja, testa gärna :) Kram

      Delete