Tuesday, May 7, 2013

Cookie Butter "Speculoos" Buns

Kexsmöret, Speculoos, passar också mycket bra som fyllning i bullor. Att äta en varm, nygräddad bulle med ett glas kall mjölk eller te är så gott.  

Jag har fått en utmärkelse av Ulla med den finska bloggen Tule Joulu Kultainen. Tack, det värmer.

Cookie butter, Speculoos, also goes very well as filling in buns. Eating a warm, freshly baked bun with a glass of cold milk or tea is so yummy. 

I have gotten an award from Ulla, with the blog Tule Joulu Kultainen. Thank you so very much.


Speculoosbullor

7-9 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
100 g smör, mjukt
11 g torrjäst (en påse)
3 dl mjölk

fyllning
speculoos (kexsmör)

Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker, salt, smör och jäst i en matberedare. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt jäsa 1h.

Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut den till en rektangel. Bred fyllningen på degen. Rulla ihop och skär i ca 2 cm tjocka skivor. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och täck med en kökshandduk och låt jäsa en timme. Pensla bullarna med ägg. Grädda dem i 200 grader mitt i ugnen, ca 15-20 minuter.


Speculoos Buns

7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 tsp vanilla sugar
1 tsp salt
100 g unsalted butter
1 packet dry yeast (11g)
3 dl milk (42°)

Filling
speculoos spread (cookie butter)

Mix flour, sugar, vanilla sugar, salt, butter and yeast in a food processor into a crumbly mass. Add the milk and work together to form a dough.

Put the dough on floured surface and roll it out into a rectangle. Spread the filling over the dough. Roll up and cut into 2 cm thick slices. Place buns on a baking sheet with parchment paper and let rise for 1h.

Brush buns with egg. Bake them in 200 degrees in the middle of the oven, about 15-20 minutes.

25 comments:

  1. Mmm...så smarrigt! Vad du frestas! ;)
    Ha en toppen tisdag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
  2. sv: tack, jag hoppas att du också får en fin dag :)

    de här bullarna låter spännande och inte minst smarriga :)

    ReplyDelete
  3. Speculoos-krämet kom hit för ett halft år sedan och då såg jag många post här där man hade användt krämet. Kanske borde jag försökä....

    ReplyDelete
  4. SÅ då är vi äntligen lite uppdaterade på vad som hänt här de senaste dagarna, tiden har inte riktigt räckt till liksom... Så skönt att ni börjat få ordning i er nya lya och det börjar kännas som hemma igen!
    Kul att upptäcka nya produkter till bakeriet och matlagningen, att experimentera är aldrig fel:)

    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, ni har haft mycket de senaste dagarna. Ja, vår lägenhet känns nu på riktigt som vårt hem igen :) Kram

      Delete
  5. TACK för att du finns i bloggvärlden kära bloggvän. DU FÖRGYLLER MITT LIV : ) stor kram Sofia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stort tack till fina du! Dina ord värmer. Kram

      Delete
  6. Låter fräsigt det där smöret! Och bullarna skulle jag kunna sluka med hull och hår:)

    ReplyDelete
  7. Åh vad gott! Spännande med kexsmör:)
    Ha en fin kväll!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, det är mycket gott men kexsmör. Ha en fin dag, kram!

      Delete
  8. Kex-smör låter himla spännande. Jag har aldrig hört talas om det. Undrar om det finns i Sverige? Bullarna ser supersmarriga ut! Kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, det är gott! Jag har inte hört att det finns i Sverige och inte heller i Finland. Jag skall kolla det nästa gång jag är i Finland. Tack och kram!

      Delete
  9. Så mumsiga! Har inte heller hört talas om smöret...

    ReplyDelete
  10. Soory that I heven't been here before just now, but I was ill during 12 days. I had stomach flu, my friend!
    Now, I am back & these speculaas spread rolls, I made yesterday & they were superb!

    I love Lotus speculaas spread the most! It is a Belgian invention, did you know that?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Just today I was thinking of you. I'm glad you are back and sorry to hear that you have been ill. Yes, I read somewhere that it's a Belgian invention :) Thanks for trying the recipe!

      Delete