Tuesday, May 14, 2013

Chocolate Quinoa Muffins

Jag hittade quinoamjöl i affären och tänkte att det vill jag baka med. Quinoa har en nötig smak och man smakar den väl i dessa chokladmuffins. Muffinsen blir så där härligt kladdiga inuti som jag gillar. Jag hade en aning större muffinsformar, så jag gräddade mina 15 minuter. Men använder du dig av en muffinsplåt, så då borde ca 10 minuter räcka. Gott att servera vaniljglass till.

I found quinoa flour in the store and thought that I would like to try to bake with it. Quinoa has a nutty flavor and you taste it well in these chocolate muffins. The muffins are like that wonderfully sticky inside that I like. I had a slightly larger muffin tins, so I baked mine 15 minutes. However, if you use a muffin pan, I think about 10 minutes is enough. It's delicious to serve some vanilla ice cream with them.


Choklad-Quinoa Muffins

250 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
300 g florsocker
250 g quinoamjöl

Smält choklad och smör i en kastrull. Låt svalna en aning. Blanda i ägg, ett i taget, rör om väl efter varje ägg. Blanda sedan i florsocker och quinoamjöl. Häll smeten i en smord muffinsplåt och grädda dem i 200 graders ugn, 10-15 minuter.



Chocolate Quinoa Muffins

250 g dark chocolate
200 g butter
4 eggs
300 g icing sugar
250 g quinoa flour

Melt chocolate and butter in a saucepan. Allow to cool a little. Mix in the eggs, one at a time, stirring after each addition. Then mix in the icing sugar and quinoa flour. Pour batter into a greased muffin pan and bake in 200 degree oven 10-15 minutes.

42 comments:

  1. wow så snygga med gahhhhhhhh vilken perfekt kombination : ) kram Sofia

    ReplyDelete
  2. de ser verkligen helt fantastiskt kladdiga ut! precis sådär som man vill ha dem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Pernilla! Ja, precis så där gillar jag dem också.

      Delete
  3. ÅH så gott det ser ut med den kladdiga mitten! Låter som en fantastisk kombination med den nötiga quinoan och choklad, så påhittig du är! :D

    ReplyDelete
  4. Oh, vilka goda! Så smaskens! Jag sparar receptet! Perfekt för mig som äter glutenfritt!
    Ha en toppen dag!
    Kram kram
    //Lana

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, de passar bra för dem som äter glutenfritt! Ha en fin dag, kram!

      Delete
  5. kan man göra dom på vanligt mjöl också?

    ReplyDelete
  6. Vilket bra glutenfritt recept. Jag gillar att de är kladdiga också, en del chokladmuffins blir för torra för min smak.

    ReplyDelete
  7. Roligt med quinoa-recept! Är helt insnöad på det sedan ett år tillbaka :)

    ReplyDelete
  8. Guinoamjöl alltså, finns det här tro? Får kollas upp helt enkelt. Gott ser det ut i alla fall.

    Kram kram

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, kolla! Kanske i någon hälsokostaffär. Tack och kram!

      Delete
  9. Du bakar så hälsosamt! Imponeras av dina chiafrön och detta nu, quinoamjöl my oh my... jag måste till en hälsokostbutik asap märker jag, kram!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Amy! Det är roligt att ibland använda nyttigare ingredienser :) Kram

      Delete
  10. Vad spännande med quinoamjöl:) Det här receptet sparar jag
    Ha det gott

    ReplyDelete
  11. Such a gorgeous recipe!
    The muffins look stunning with the half melted chocolate filling.
    Even I live in Peru, the homeland of Quinua, there are very few recipes for sweets with Quinua.
    Must try this one.
    Thanks for sharing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Daniela! Please try, I hope you like them.

      Delete
  12. Så otroligt snygga! Och ser så gott ut :) Blir att pinna igen...
    Kramar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack Katarina! Snällt av dig, kram!

      Delete
  13. Jag har aldrig bakat med qinoamjöl, låter spännande! Jag älskar när muffinsen är sådär kladdiga i mitten!

    ReplyDelete
  14. Men gud så goda och vilka fina bilder kram Diana

    ReplyDelete
  15. Ser supergoda ut..
    Ha fina dagen, kram

    ReplyDelete
  16. Ser jätte gott ut! Mycket vackra muffins dessutom! Kram :)

    ReplyDelete
  17. Spännande med Quinamjöl,det har jag inte sett innan, ser himla gott ut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, lite annorlunda smak får man med det mjölet.

      Delete
  18. yum de ser jätte gott ut! Jag har faktiskt inte provat att baka med quinoamjöl, men jag har försökt att blanda bönor. tack för receptet måste provas, kram :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Ja, det är roligt att testa olika ingredienser. Kram

      Delete
  19. Hej!
    Super, tack för receptet! För mig blev de lite sega, mycket nötiga och annorlunda goda. Dessutom gick det mycket bra att frysa och ta fram och även äta småkalla - bra att ha till hands när glutenallergiker kommer förbi!

    Jag räknade för eget bruk ut kalorimängden: Hela smeten innehåller 5283kcal, och för mig blev det ca 30st =176kcal/st.

    /YUH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hej Yuh! Roligt att höra att du tyckte om dem och tack att du tog dig tid att kommentera.

      Delete
  20. Hej.
    Jag blev glad när jag hittade det här receptet, de flesta recept med quinoamjöl är ju väldigt komplicerade. Mina blev inte alls som dina, de blev mycket mörkare och slätade som aldrig ut sig på toppen. Men smeten skar sig när jag hade i det tredje ägget, den tog ihop sig igen när jag hade i sockret så jag chansade. De smakar bra ändå, nästa gång ska jag vara mer försiktig.

    Trix

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack för att du tog dig tid att berätta hur de blev för dig. Roligt om du kommer göra dem igen.

      Delete