Makaronilåda är många barns favorit maträtt, så var det även för mig. Även om jag inte gör den så ofta, gillar jag den fortfarande mycket. Den makaronilåda jag växt upp med, innehöll inte riven morot eller zucchini, men det är ett bra sätt att få mera grönsaker i maten.

Macaroni Casserole are many children's favorite dish, it was also for me. Even if I don't make it so often, I still like macaroni casserole a lot. The macaroni casserole I grew up with, did not contain grated carrot or zucchini, but it's a great way to add more vegetables in your diet.


Soja-makaronilåda

3-4 dl makaroni
2 dl sojakross
2 dl vatten
0,5 vegetarisk buljongtärning
1-2 morot, riven
0,5 zucchini, riven
1 lök
1 klyfta vitlök
1 msk ketchup
1msk senap
1 kryddmått sambal oelek
oregano
basilika
salt
peppar

Äggstanning
5 dl mjölk
2 ägg
salt
peppar

Koka makaroni enligt förpackningen. Koka upp vatten och ha i buljongtärning och sojakrosset. Låt stå 10 minuter. Stek hackad lök och vitlök. Tillsätt skalad och riven morot och zucchini. Låt steka en stund. Tillsätt sojakrosset och kryddor. Blanda makaronerna och sojan och häll i en ugnsform. Rör ihop ingredienserna till äggstanningen och häll över makaroniblandningen. Strö riven ost på. Grädda i 200 grader 30 minuter.


Soy-Macaroni Casserole

3-4 dl macaroni
2 dl textured soy mince
2 dl water
0,5 vegetarian stock cube
1-2 carrot, grated
0,5 zucchini, grated
1 onion
1 clove garlic
1 tbsp ketchup
1 tbsp mustard
pinch of sambal oelek
oregano
basil
salt
pepper

Egg mixture
5 dl milk
2 egg
salt
pepper

Boil macaroni according to package directions. Boil the water and add the stock cube and soy mince. Let stand for 10 minutes. Fry chopped onion and garlic. Add peeled and grated carrot and zucchini. Let fry for a while. Add the soy mince and spices. Mix macaroni and soy and pour into a baking dish. Mix the ingredients to the egg mixture and pour it into the dish. Sprinkle with grated cheese. Bake at 200 degrees for 30 minutes.