Wednesday, October 31, 2012

Halloween Cake Balls

Glad Halloween till er alla! Firar du Halloween på något vis?

Happy Halloween to you all! Do you celebrate Halloween?


Rulltårta

3 ägg
1,5 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
3 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

färskost
strössel
godis

Vispa ägg och socker ljust och pösigt, ca 5 minuter. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner blandningen i smeten. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper, ca 30 x 40 cm. Grädda i 225 graders ugn i ca 8-10min.
Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
För att göra bollar, mixa rulltårtan med färskost och forma till bollar. Rulla bollarna i strössel och dekorera om du vill.





Swiss Roll

3 eggs
1,5 dl sugar
1 dl flour
0,5 dl potato flour
3 tbsp cocoa powder
1 tsp baking powder

cream cheese
sprinkles
candy corn

Beat eggs and sugar light and fluffy, about 5 minutes. Sift the dry ingredients and fold into the batter. Spread the batter into a baking tray with baking paper, 30 x 40 cm. Bake in 225 degree oven for about 8-10min.
Turn the cake on a sugared parchment paper. Gently peel the baking paper away. Let it cool.
To make cake balls, mix the swiss roll with cream cheese and roll into balls. Roll the balls in sprinkles and decorate as desired. 

Tuesday, October 30, 2012

Roasted Pumpkin

Ugnsbakade pumpa är verkligen gott och får en söt smak. God att äta som sådan, med en god ost, som feta eller chèvre eller ha som fyllning i tortilla, som vi gjorde.  

Oven baked pumpkin is really good and has a sweet flavor. It's good eaten as it is with a good cheese, like feta or chèvre or use as a filling in tortillas, which we did.


Roasted Pumpkin

pumpkin
oil
salt

Preheat the oven to 200°C.  Slice the pumpkin into crescents and peel them.  Put them on a parchment paper lined baking sheet and drizzle on some olive oil and sprinkle with salt. Roast the slices for 20-30 minutes, turning them midway during baking, until they’re cooked.

 

Rostad Pumpa

pumpa
olja
salt

Värm ugnen till 200 ° C. Skär pumpan in halvmånar och skala bitarna. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd bakplåt och häll på lite olivolja och strö över salt. Rosta skivorna i 20-30 minuter, vänd dem halvvägs under gräddningen, tills de mjuka.

Monday, October 29, 2012

Halloween Meringues


De här marängerna passar bra till halloweenfesten med sin orange färg! Har du bakat något till Halloween? Idag vill jag gratulera min kära mamma som fyller år! Stor grattiskram till dig!!

These meringues are nice to serve on your halloween party with its nice orange color! Have you baked something for Halloween? Today I want to congratulate my dear mother on her birthday! A big hug to you!! 


Maräng

3 äggvitor
2 dl socker
orange hushållsfärg

Vispa äggvitor och socker i en ren bunke tills du har en hård maräng, alltså du skall kunna vända på bunken och marängen faller inte ur. Blanda i hushållsfärgen och rör runt bara lite. Klicka ut stora skedar maräng (ca 6 st) på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i 125 grader ca 50 minuter.

 

Meringue

3 egg whites
2 dl sugar
orange food color

Beat egg whites and sugar in a clean bowl until you have a hard meringue, you should be able to turn the bowl up side down and the meringue will not fall out. Mix in the food color and stir just a bit. Click large spoonfuls of meringue (about 6 pieces) on a baking paper lined sheet. Bake at 125 degrees about 50 minutes.



Sunday, October 28, 2012

Pumpkin Cinnamon Chip Cookies

Det här är mjuka cookies med en god smak av pumpa och kryddor. De är goda att äta varma och vi testade att göra glass sandwich av dem och det var mycket gott. Jag använde kanelchips, men man kan ta chokladbitar istället. 

These are soft cookies with a good taste of pumpkin and spices. They are good to eat warm and we made ice cream sandwich of them and it was really good. I used cinnamon chips, but you can take pieces of chocolate instead.


Pumpkin Cinnamon Chip Cookies

60 g unsalted butter, softened
1 dl brown sugar
0,5 dl granulated sugar
1 small egg
1 tsp vanilla extract
1 dl pumpkin puree
0,5 tbsp syrup
0,5 tsp cinnamon
1/8 tsp ground nutmeg
1/8 tsp ground ginger
1/8 tsp salt
4 dl flour
0,5 tsp baking soda
2 dl cinnamon chips

Beat butter, brown sugar and granulated sugar. Add the egg, vanilla, and beat until mixture is light and fluffy. Add the pumpkin puree, syrup, cinnamon, nutmeg, ginger, and salt, and mix. Add the flour, baking soda, and mix until just combined. Fold in the cinnamon chips. Dough will be thick, yet soft, and must be refrigerated for at least 2 h before scooping out and baking off. 

Preheat oven to 175C. Form balls of dough using a cookie scoop and place balls on baking sheets. Flatten them slightly. Bake for 12-15 minutes or until the edges of the cookies are golden and set. Allow cookies to cool on baking sheets for at least 10 minutes before moving them.


Pumpa-Kanelchips Cookies

60 g osaltat smör, mjukt
1 dl farinsocker
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 dl pumpapuré
0,5 msk sirap
0,5 tsk kanel
1/8 tsk riven muskot
1/8 tsk mald ingefära
1/8 tsk salt
4 dl vetemjöl
0,5 tsk bikarbonat
2 dl kanelchips

Vispa smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt ägg, vanilj och vispa tills blandningen är lätt och fluffig. Tillsätt pumpapuré, sirap, kanel, muskot, ingefära och salt, blanda. Tillsätt mjöl och bikarbonat, blanda. Rör till sist i kanelchipsen. Degen blir tjock men ändå mjuk och det är bra att ställa den i kylskåp i ca 2 h innan bakning.

Värm ugnen till 175C. Forma bollar av degen med en glasskopa och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta dem en aning. Grädda i 12-15 minuter eller tills kanterna är gyllene. Låt cookies svalna på bakplåten i minst 10 minuter innan du flyttar dem.