Dessa muffins innehåller både färska hallon och hallonyoghurt. De är saftiga och mycket goda! Smulet ovanpå är som pricken på i:et.

These muffins contain both fresh raspberries and raspberry yogurt. They are moist and very delicious! The crumble on top is a nice addition.


Raspberry Yoghurt Crumble Muffins

380 g flour
370 g caster sugar
1 tsp vanilla sugar
0,5 tsp salt
1,5 tsp baking powder
0,5 tsp bicarbonate of soda
380 g raspberry yoghurt
2 eggs
120 g butter, melted
250 g raspberries

crumble
75 g flour
65 g butter
50 g caster sugar

Preheat the oven to 170C. Line a 12-hole muffin tray with paper cases. Begin by making the crumble. Add all the ingredients in a bowl and rub in the butter until the mixture resembles breadcrumbs. Set aside.
Mix flour, sugar, vanilla sugar, salt, baking powder, bicarbonate of soda into a bowl and mix the ingredients together. Add the yoghurt and eggs to the flour mixture and beat until smooth.
Add the melted butter and whisk well to incorporate. Finally fold in the raspberries. Spoon the mixture into the cases, then sprinkle with the crumble mixture. Bake for 20-25 minutes.



Hallon-Yoghurt Smulmuffins

380 g mjöl
370 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
380 g hallonyoghurt
2 ägg
120 g smör, smält
250 g hallon

smul
75 g mjöl
65 g smör
50 g strösocker

Värm ugnen till 170C. Lägg muffinsformar i en 12-håls muffinsplåt. Börja med att göra smulet. Lägg alla ingredienser i en skål och gnid i smöret tills blandningen liknar brödsmulor. Ställ åt sidan.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, salt, bakpulver, bikarbonat i en skål. Tillsätt yoghurt och ägg och vispa tills slät. Tillsätt smält smör. Slutligen blanda i hallon. Fyll muffinsformarna med smeten och strö över smulblandningen. Grädda i 20-25 minuter.