Att ha smul på bakverk brukar göra dem lite extra goda. Håller ni med? Här har jag använt granola/müsli som en ingrediens i smulet. Till de här kakorna passar glass bra. Jag bakade kakorna i små hjärtformar från Ikea, men det går lika bra att använda sig av en större form.  

Having crumb of baked goods tend to make them extra good. Do you agree? Here I've used granola / muesli as an ingredient in the crumb. For these cakes ice cream is a good companion. I baked small cakes in heart shaped dishes from Ikea, but it is just as good to use a larger baking dish.


Hallon-Granolakaka

100 g margarin
1 dl socker
1 ägg
1,5 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
0,75 dl mjölk

4 dl hallon

smul
50 g margarin, mjukt
0,75 dl socker
2 dl granola

Vispa mjukt margarin och socker, tillsätt ägget och blanda. Blanda bakpulver och vaniljsocker med mjöl och tillsätt mjölet i smeten växelvis med mjölk. Sprid ut smeten i en smord bakform / små formar. Blanda ingredienserna till streusel ihop. Lägg hallonen över kakan och toppa med streusel. Grädda i 200 graders ugn ca 35/20 minuter.

 


Raspberry-Granola Cake

100 g margarine
1 dl sugar
1 egg
1,5 dl rolled oats
1,5 dl flour
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
0,75 dl milk

4 dl raspberries

streusel
50 g of margarine, soft
0,75 dl sugar
2 dl granola

Beat the soft margarine and sugar, add the egg, and mix. Mix baking powder and vanilla sugar with flour and add the flour into the batter alternately with milk. Spread the batter in a greased cake dish / smaller cake dishes. Prepare the streusel by mixing the ingredients together. Spread raspberries over the cake and top with streusel. Bake at 200 degree oven about 35/20 minutes.