Har man ont om tid, men vill ändå bjuda på hembakat är dessa hastbullar ett bra alternativ. Jag brukar fylla mina med olika bär eller sylt, men det går förstås att baka dessa utan bär också. Den här gången tillsatte jag även mandelarom, för jag tycker att mandel och hallon passar fint ihop. De blev verkligen goda!

If you have little time, but still want to make homemade goodies, these quick buns are a good option. I usually fill mine with different berries or jam, but you can bake them without these as well. This time I added almond flavoring, because I think that almond and raspberry goes nicely together. They were really good!


Hastbullar med hallon och mandel

4 dl vetemjöl
1 dl socker
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
en nypa salt
1 ägg
2 dl mjölk
100g smör, smält
mandelarom
hallonsylt/hallon
pärlsocker

Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt ägg, mjölk, smält smör och mandelarom. Blanda smeten snabbt. Häll smeten i en smord muffinsplåt och klicka på lite hallonsylt eller hallon. Strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter.


Quick Buns with Raspberry and Almond

4 dl flour
1 dl sugar
2 tsp baking powder
2 tsp cardamom
a pinch of salt
1 egg
2 dl milk
100 g butter, melted
almond flavoring
raspberry jam/raspberries
pearl sugar

Mix the dry ingredients. Add egg, milk, melted butter and almond flavoring. Mix batter quickly. Pour batter into a greased muffin pan and click on some raspberry jam or raspberries. Sprinkle with pearl sugar. Bake at 200 degrees for about 20 minutes.