En välsmakande proteinrik paj med tomat och osttopping istället för äggstanning. Servera gärna med en god sallad till.

A tasty pie rich in protein with tomato and cheese topping instead of egg-milk-cheese topping. Serve with a good salad.



Paj med soja och grönsaker
1 dl havregryn

2 dl fullkornsmjöl

½ tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl olja
½ dl grekisk yoghurt

½ dl vatten

fyllning
1,5 dl sojakross
1,5 dl vatten / vegetarisk buljong
1 liten zucchini, i mindre bitar
1 paprika, i mindre bitar
ketchup
senap
sambal oelek
paprikakrydda
salt
peppar
tomat, i skivor
riven ost

Blanda de torra ingredienserna och rör i olja, yoghurt och vatten. Tryck degen i en form och nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter. Blanda sojakross med kokande vatten och låt stå 5 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser till fyllningen och lägg på pajbottnet. Lägg på skivade tomater och riven ost. Grädda i 200 grader tills osten smält och fått en gyllene färg.


 


Quiche with Soy and Vegetables

1 dl oatmeal

2 dl wholemeal
 flour
½ tsp baking powder

½ tsp salt

½ dl oil
½ dl greek yoghurt

½ dl water

filling
1,5 dl textured vegetable protein
1,5 dl water / vegetable broth
1 small zucchini, small pieces
1 red pepper, in small pieces
ketchup
mustard
sambal oelek
paprika
salt
pepper
tomato, sliced
grated cheese

Mix the dry ingredients and stir in oil, yoghurt and water. Press the dough into a mold and pick the dough with a fork. Pre-bake pie crust at 200 degrees for 10 minutes. Mix soy with boiling water and let stand 5 minutes. Then mix in the remaining ingredients for the filling and place on the crust. Add  on top sliced ​​tomatoes and grated cheese. Bake at 200 degrees until cheese is melted and receives a golden color.