Sega, goda kakor med daim. Baka dessa, du kommer gilla dem :) Kolakakor är enkla att baka och man kan lätt variera på smaken. Kakorna är mitt bidrag i Månadens Sötsak: enkelt.

Chewy, delicious cookies with daim. Make these, you won't regret it! Caramel Cookies are easy to bake and one can easily vary the flavor. These cookies are my contribution to Månadens Sötsak: simple.


Dajmkolakakor

100 g smör, mjukt
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk sirap
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 daim, 56 g

Värm ugnen till 175 grader. Blanda smör, socker, vaniljsocker, sirap, mjöl och bakpulver i en skål. Hacka dajm i mindre bitar. Arbeta in daimkrosset i degen (spara lite till garnering). Dela degen i 3 lika stora bitar. Rulla ut bitarna till fingertjocka längder, lika långa som plåten. Platta till längderna lite och strö över daimkross. Grädda i mitt av ugnen ca 15 minuter. Skär kakorna i bitar medan de är varma, låt svalna på plåten.

 


Daim Caramel Cookies

100 g butter
1 dl sugar
2 tsp vanilla sugar
1 tbsp syrup
2 3/4 dl flour
1 tsp baking powder
1 daim, 56 g

Preheat the oven to 175 degrees. Mix butter, sugar, vanilla sugar, syrup, flour and baking powder in a bowl. Crush the daim into smaller pieces and add to the dough. Save some daim for garnish. Divide dough into 3 equal pieces. Roll out the pieces into finger thick lengths, as long as the baking sheet. Flatten the rolls lightly and sprinkle with some crushed daim. Bake in middle of oven about 15 minutes. Cut the cakes into pieces while they are warm, then let them cool on the baking sheet.