En ljus variant av brownies. Väldigt söt och jag blandade i smeten även macadamianötter och toffeebitar. Servera gärna en kula vaniljglass till.

A blonde version of brownies. Very sweet and I mixed in the batter macadamia nuts and butterscotch chips as well. Serve with a scoop of vanilla ice cream.


Butterscotch-Macadamia Blondies

120 g smör, smält
2 dl farinsocker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk bikarbonat
nypa salt
1 dl butterscotch chips (toffee)
1 dl macadamianötter, hackade

Sätt ugnen på 175 ° C. Smörj och mjöla en 20x20cm bakform. Vispa ihop socker och det smälta smöret. Tillsätt ägg och vaniljsocker, rör om. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt, blanda ihop allt. Tillsätt butterscotch chips och makadamianötter. Häll smeten i formen och fördela jämnt. Grädda i 20-25 minuter. Låt svalna. Skär i rutor och servera.

 

Butterscotch-Macadamia Blondies

120 g butter, melted
2 dl brown sugar
1 egg
1 teaspoon vanilla
2,5 dl flour
0,5 tsp baking powder
1/8 tsp baking soda
pinch of salt
1 dl butterscotch chips
1 dl macadamia nuts, chopped

Preheat the oven to 175 ° C. Grease and flour a 20x20cm baking tin. Whisk together the sugar and the melted butter. Add eggs and vanilla sugar, stir. Add flour, baking powder, baking soda and salt, mix it all together. Add the butterscotch chips and macadamia nuts. Pour the batter in the pan and spread evenly. Bake for 20-25 minutes. Allow to cool. Cut into squares and serve.