Blåbär tillsamman med vit choklad är en smakkombination som passar väl ihop. En mjuk kaka med yoghurt i smeten och saftiga blåbär och ett lager av smält vit choklad ovanpå. Gott!

Blueberries together with white chocolate is a flavor combination that goes well together. A soft cake with yogurt in the batter and juicy blueberries and a layer of melted white chocolate on top. Good!


Blåbärsrutor med vit choklad

2 ägg
1 dl socker
2 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
50 g grekisk yoghurt
60 g smör, smält

1,5 dl blåbär
1 tsk socker
1 tsk potatismjöl

100g vit choklad

Vispa ägg och socker. Blanda grädden och yoghurten slät.  Blanda gräddblandningen, smöret och mjöl, havregryn, bakpulver och vanilj i ägg-sockerblandningen. Blanda blåbär, socker och potatismjöl och blanda blåbären i smeten försiktigt. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader i ugnen på den lägsta nivån i ca 20-25 minuter. Låt kakan svalna. Smält chokladen och bred på den svalnade kakan. Skär i bitar.


Blueberry Squares with White Chocolate

2 eggs
1 dl sugar
2 dl flour
0,5 dl rolled oats
1 tsp baking powder
0,5 tsp vanilla
1 dl cream
50 g greek yogurt
60 g butter, melted

1,5 dl blueberries
1 tsp sugar
1 tsp potato flour

100g white chocolate

Beat eggs and sugar. Mix the cream and yoghurt until smooth. Mix the cream mixture, butter and flour, oatmeal, baking powder and vanilla into egg-sugar mixture. Mix blueberries, sugar and potato flour and stir the blueberries into the batter gently. Pour the mixture into a bake pan lined with parchment paper and bake at 175 degrees oven on the lowest level for about 20-25 minutes. Let the cake cool. Melt the chocolate and spread on cooled cake. Cut into squares.