En smulpaj med smak av äpple och kanel. Toppad med granola och kanelchips. Serverad med vaniljglass. Hur gott är inte det? Denna är mitt bidrag till Säsongens bästa - äpple hos Det gröna skafferiet.

A crumble with flavors of apple and cinnamon. Topped with granola and cinnamon chips. Served with vanilla ice cream. How good is that? This crumble is my contribution to the season's best - apple at Det gröna skafferiet.



Äppel-granola smulpaj

äppel, skivade
8 msk farinsocker
kanel, efter smak
6 msk fullkornsvetemjöl
2 dl granola
4 msk smör, mjukt
kanelchips

Blanda äpplen med 2 msk farinsocker och kanel. Häll äppel-sockerblandningen i en smord form. Blanda resterande ingredienser och lägg på. Grädda i 175 graders ugn ca 25 minuter. Servera varm med vaniljglass.

 

Apple-Granola Crumble

apples, sliced
8 tbsp brown sugar
cinnamon, to taste
6 tbsp whole wheat flour
2 dl granola
4 tbsp butter, softened
cinnamon chips

Mix the apples with 2 tablespoons brown sugar and cinnamon. Pour apple-sugar mixture into a greased dish. Mix remaining ingredients and place on the apples. Bake in 175 degree oven about 25 minutes. Serve warm with vanilla ice cream.